2013. május 10., péntek

Bobó világa

Hétfőn együtt voltunk a pszichológusomnál. Az elmúlt hetek folyamatai közt azt éreztük, nem árt, ha ránk, illetve Bobóra ránéz. Konfliktust ugyan nem robbantottunk ki, hogy lássuk, mikor és hol akadunk el, de valamire biztos jó volt. A visszajelzés (a családállításról is, ahova hétvégén elkísért) majd hétfőn lesz.

Nem volt teljesen szabályos a vizsgálat felvétele, pláne mert nem is erre készültünk, spontánul alakult így, de mégis csak Bobó első Világjátéka.


Játszótér, fákkal, gyerekekkel, pár szülővel, fa sárkányos mászkával. Nem is akarom elemezni, de kétségbeejtő dolgot nem látok rajta így elsőre. Már most azon gondolkodom, hol és ki fogja kiterápiázni belőle az elmúlt másfél évet. Sőt, közeltávú terveim között szerepel a születését megdolgozni valahogy, csak még nem merem elővenni a témát, épphogy elkezdtem felépülni, pedig előbb-utóbb muszáj lesz, mert érzem, hogy komoly következményei vannak Bobónál is, nálam is.

6 megjegyzés:

  1. Erről a szülésről írnál? Vannak kérdéseim, megírom priviben :-) A Világjáték nekem tetszik, de nem értek hozzá :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, téged mindig a jó kérdések érdekelnek ;)

      Törlés
  2. Jól néz ki Bobó kis világa /világjátéka/. :-)

    Mi elvittük Gergőt gyerekpszichológushoz. Választhatott játékot, az első alkalommal legóból házat épített, az alapoknál tart, legközelebb folytatja az emelettel, ez eddig gondolom jó. :-)

    És fákat kellett rajzolni, négyet. Hármat olyat amilyet akar, egyet betegnek. A beteget kopasznak rajzolta, lehullott levelekkel /van egy ilyen fánk itthon, szerintünk egyébként azt másolta, de biztos jelent is valamit/. Meg kellett mondania hogy hány évesek a fák /mindegyik 6 év körüli volt :-), a legidősebb is csak 9/, mitől nőnek /azt mondta hogy víztől és naptól/ és hogy mi kell a beteg fának /több nap, több víz és permetezés mondta/.
    Értesz Te ebből valamit? :-)

    Holnap megy másodszorra, négy alkalom után beszélünk majd hogy van-e teendő. (Iskola előtt kicsit szerettük volna megtudni és rendbe rakni a szorongásait, mert vannak pótcselekvései /nyelvrágás, mondatot sokszor kezd el stb/, amik már-már rossz szokások, de nyilván szorongások vannak mögötte.)

    VálaszTörlés
  3. No tegnap Gergőnek is világot kellett építeni, hááát gondolom az nem annyira jó hogy telerakta katonákkal, meg tankokkal. :-0 :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezeket sosem szabad önmagában értelmezni. Egy teszt nem teszt- szokták mondani.
      Nem tudom, a fákra adott válaszai szerintem tök kommerszek :)) Jók ezek a tesztek, jó helyen vagytok, eléggé lekövetik a diagnosztikai protokollt ;)
      Önmagában az semmi sztm, hogy katonák meg tankok, gondolom érdeklődési kor/életkori sajátosság, stb. De hogy azok mit csinálnak, mi az akció, mik a jelenetek, stb, az a lényeg. Hogy mindezt kisállattal vagy katonával jeleníti meg, sztm mindegy.

      Törlés
  4. Értem, nagyon köszi a segítséget, mondjuk harcoltak a katonák, meg védték a rendőrséget a tankoktól, meg mit tudom én, de én akkor nem kombinálok mögé semmit, megvárom a négy alkalom végét hogy mi lesz a "diagnózis". Köszi szépen!!!

    VálaszTörlés

Mit szólsz?