2011. február 11., péntek

Napok kotyvaléka

Csempére tapasztós fürdőjátékában vannak állatok és vannak a kiegészítő kellékek, az apja szavaival élve az egyebek. Az állatok már mind a csempén voltak, a sok érdektelen egyéb pedig (traktor, fű, kerítés) még a hálóban. 
- Itt vannak az egyebek. Nagyon sok egyeb.

Minden játéknak megvan nálunk a helye és minden lefekvés előtt és nagyobb új játék elővétele előtt elpakolunk, mindent a megfelelő tárolóba, ezt nálam szigorúbban csak Bobó veszi, nem fordulhat elő, hogy oda nem illő tárgyak legyenek egy dobozban. Ma reggel:
- De mit keres a zsiráf a fehér dobozban? Ki tehette oda? Ki lehetett az a rózsaszín ember?

Itt volt nálunk a minap a kis csipetcsapatunk, ami azt jelenti, hogy a szűk kis lakásunkban négy gyerek tombolt, rohangált, sértődött meg, játszott önfeledten, megspékelve egy négyhónapos Grétával, aki bizony - beszélni nem tudván-, sokszor eresztette ki a hangját. Volt alapzaj rendesen. Mi bírtuk a strapát és besöpörtük a szőnyeg alá a kérdést, miszerint van-e esély rá, hogy néhány gyerek legalább egy időben aludjon? Nehezíti a kérdést, hogy ajtókkal nem túl jól ellátott a kis lakásunk. Ehhez képest volt háromnegyed óránk (!!!), mikor mind  a négy gyerek egyszerre aludt?????!!! Gyorsan tömtük a kávét és csokit magunkba, felkészülve rá, hogy mindjárt felébred valaki, de nem. Aki nem tudná, bravúr négy különböző életkorú-alvásidejű gyereket egyszerre elaltatni.  Hősök. A délután is jó nyüzsgősre sikerült és mikor épphogy elmentek a vendégeink és Bobó kezdett fellélegezni, bevallottam neki, hogy még Nappapa is jön hozzánk, akkor görbülő szájjal közölte, hogy:
-Semmi ember nem jön ide.
Még jó, hogy apukám lemondta és teljes csöndben olvasgattunk összebújva egy órát.
Bobó szerint tehát mindenütt jó, de legjobb otthon és mindenki jó, de legjobb senki.

10 megjegyzés:

  1. Imádom amilyen szeretet sugárzik miden írásodból.A rendszeretetet bizony ilyen korán kell megszoktatni a gyerekekkel.Nagyon örülök,hogy BOBÓ ilyen fogékony rá.Azon meg ne csodálkozz,hogy a nagy nyüzsgés után még a nagyapját sem kívánta látni.Pedig legutóbb épp azt állapítottuk meg Déde-vel,hogy már sokkal közvetlenebb,elfogadóbb,mint pár hónapja volt.Nő és okosodik a gyermek.Csoda szép aranyos fiú!!Dédö.

    VálaszTörlés
  2. Drága Egyetlen (nagyon fáj kimondani) Nagypapám !!! Milyen jó kis hozzászólásokat írsz! Köszönjük! Egyébként tényleg elfogadóbb, veled milyen régen nem balhézott már! :) Múltkor meg milyen jót néptáncoltatok! Puszi nektek sok!!!

    VálaszTörlés
  3. Ki lehetett az a rózsaszín ember? :D:D:D:D:D:D:D
    zseniális!

    Láttam már, h Bobókámnak agyára megyünk a végén. De azt vettem észre, h alvásig minden szép és jó, aztán alvás után kicsivel már besokallnak. (Imádom, amikor nagy társaságban gyerekek elvonulnak játszani egyedül, annyira cuki! Ld. amikor odaértünk hozzátok, Bobó a szobájában játszott magában, Lilkó a hálótokban. )
    Ez a babakocsisorozat meg isteni!!!

    VálaszTörlés
  4. Meséltem, h 7végén a nagyvendégségnél (2 gyerek, 4 felnőtt rajtunk kívül) VÉGIG az ágyában játszott egyedül?

    VálaszTörlés
  5. hát igen, azt hiszem a playdate-eket igazából saját magunknak szervezzük ... :)
    engem mindig meg is "büntet" a csemetém érte, nem lehet vele bírni egy-egy ilyen hepaj után :)
    de látom rajta a fejlődést, szerintem már most is sokkal nyugodtabb (barátságosabb?) volt, mint a múltkor Zsófiéknál. jobb, ha szokja... :)
    köszönjük a vendéglátást!
    puszi

    VálaszTörlés
  6. Persze hogy mesélted! Bobó is my God :)

    Azt akartam még mondani, h nekem a nap kedvenc része a délutáni alvás utáni órácska, amikor mindig olvasunk összebújva. :) Az a legjobb!!

    Sztem VLGy-vel semmi gond nem volt!

    VálaszTörlés
  7. TOvábbra is nagyon bírom Bobót, ő már mindent elmondott! :))

    VálaszTörlés
  8. Betojok, nagyon sok egyeb!!!!! :-))
    És tényleg, ki volt az a nyavalyás rózsaszín ember???? :-))

    Szétröhögöm magam ezeken... :-))

    VálaszTörlés
  9. hát ez annyira vicces, én meg pont azt éreztem, hogy most tök nyugis volt a nap, semmi őrjöngés, meg vitatkozás :) De az az együttalvás igazán csodás volt, szerintem még sosem jött össze eddig. Már csak azért sem, mert ez volt azt hiszem az első playdate, ahol Dina egyáltalán nem jelent meg.

    VálaszTörlés
  10. Zseniálisak ezek a dumák! Sok egyeb! :-D A "Semmi ember nem jön ide" meg olyan kedves. :-)

    VálaszTörlés

Mit szólsz?