2011. február 27., vasárnap

Gazdag szegények

Fürdés közben róttuk a szokásos kérdez-felelek köreinket. Ezúttal annak apropóján, hogy két hajósfigurával szórakozott, az egyiket Zsuzsa Nagyinak, a másikat Ákos Papinak nevezte el.  A két figura csókolózott. Már itt is melegség költözött a szívembe. Innen továbbhaladtunk, kérdezgetett, beszélgettünk, kik a nagymamái, ki a nagypapája, ki a dédnagypapája, kik a dédnagymamái. Megkérdeztem tőle, hogy emlékszik-e Öreganyára és Öregapára, erre összevonta az okos kis szemöldökét, gondolkodott legalább egy percig. Ha akartam sem tudtam volna megszólalni, épphogy ki tudtam mondani a nevüket, mielőtt elcsuklott a hangom. Vártam hátha előszed valamit az okos kis fejéből és merengtem. Erre hosszas gondolkodás után mit mond a  kétéves gyerekem?

-"Öreganya szegény volt. "

Annak idején, emlékszem, így mondtam neki, hogy "szegény Öreganya meghalt". Szanaszét dagadt a mellkasom. A forróságtól, a könnyektől, a büszkeségtől, a szeretettől.

4 megjegyzés:

  1. Megható!!!! Hüpp!!!!

    Nálunk Karina szegény. Mikor elkezd sírni:

    "Szegény Tyaji.... Bizony!!!!"
    (Most minden bizony!!!)

    VálaszTörlés
  2. szeretnék olyan 2026ra egy randiidőpontot kérni Bobóhoz Szofi nevében:) érzékeny, okos, bölcs, jóképű, és mivel Szofit biológusnak szánjuk (lol) beszédtémájuk is lesz bőven:), minden lányos anya álma:)
    Jude

    VálaszTörlés
  3. Jude, esetleg a Füvészkert vagy az Állatkert egy májusi koraestén?

    VálaszTörlés

Mit szólsz?