2012. július 16., hétfő

Folyós ügyek

Esküszöm, ha lesz még gyerekem, a szobatisztaság témájának közelébe nem megyek, és nem hagyom magam semmilyen belső- és/vagy külső teljesítménykényszer által befolyásolni. Igaz, hogy abszolút előre fele haladunk, szinte nincsen visszalépés az elmúlt egy évben, csak előre, mégis: annyira lassan és idegesítően haladunk, amit teljes mértékben az én hibámnak tulajdonítok és igyekszem soha többé nem elkövetni.


Egyáltalán: az önmagában már baj, ha valamiből ügyet, issue-t csinálunk. Ez igaz a táplálkozásra is, az alvásra is, a bölcsi-oviügyekre is, a dokiügyekre is, stb. Magam is belecsúsztam, lassan tanulok, de még az életben soha nem vezetett semmi jóra (még ha látszólag igen, akkor sem), ha valamit erőltettem. Jó lenne kijelenteni, hogy többé nem hagyom magam. Na, mindegy. Bobókám már így járt, ő már elbukta a spontán szobatisztaságra állást szegény. Nála, már üggyé vált a dolog (és mint minden üggyel szemben, ellenáll).

Tehát.

A pisi-ügy: napközben nincs rajta pelenka (bölcsiben alváshoz sem! itthon még bénázok...), végtelenségig képes visszatartani, idegen helyen nem szívesen megy wc-re, de sok példa volt már rá, állva, szabadban nem szívesen pisil, először Erdélyben és azóta most először apjával Visegrádon ismétlődött meg, drukkolok, eddig ezt is ellenállás övezte. Balatonban simán többször pisilt a vízbe, strandon medencébe is szeretett volna wc helyett, de nem engedtem. Nem szívesen megy wc-re, sokat kell noszogatni, otthon még könnyebb, de jellemzőbb, hogy én viszem el, mint hogy magától jelezné. Mindig mindenhol ki kell menni a fürdőből, csak a ráültetéshez kellek. Megtörli magát, lehúzza a wc-t, leszáll, kijön egyedül. Rém büszkén, vigyorogva.

A kaki-ügy: csak itthon kakil, csak este, 5ből 4szer a vacsora közben (ez megérne egyszer egy pszichodrámás játékot....), ehhez pelust kér - ez totálisan hidegen hagy, még egy évig is örömmel adok neki, mert ahogy a bölcsődében sem kakilt soha az életében, az oviban sem fog, tudom.

Hát, így. Elcsesztem, hagytam magam idejekorán ráfeszülni a kérdésre, nem bíztam Bobóban, elhittem, hogy nekem kell ezt jobban tudnom. Remélem tanulok az esetből. 


3 megjegyzés:

  1. Ez így van, így jó, ahogy Bobó csinálja.

    VálaszTörlés
  2. Nem ertem mi a baj. Komolyan! Nem pisil be, vissza tudja tartani, bolcsiben pelus nelkul alszik. Idegen helyen sok felnottnek sem (pl nekem sem)megy. Szerintem ez intim dolog. Sok ember a plazaban ellazul es meg kakilni is tud, na nekem ez nem megy (egy kezemen meg tudnam szamolni hanyszor kakiltam nyilvanos helyen). Nem vagyunk egyformak. Bob ilyen es kesz, es szerintem tok jol csinalja :-)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem jól haladtok, minden ok, most ne feszüld túl!!! :-)

    VálaszTörlés

Mit szólsz?