2012. július 9., hétfő

Szárnypróbálgatós gyümölcslevesem

Ami nem túl vonzó így a fotót nézve, de mennyei volt.
Egyszer főztem meggylevest, de a tej és a meggy  találkozásának számomra azóta is felfoghatatlan következménye egy ocsmány túróréteg lett a levesem tetején, úgyhogy némiképp önbizalmamat vesztettem a témában.
Nem így most, amikor pedig annyira megjött az önmagamba vetett hitem, hogy még csak utána sem néztem, hogy kell ilyet csinálni

Málnát, ribizlit, és cseresznyét feltettem vízben és tejben főni pár fahéjrúd kíséretében. Kb. tíz perc után elzártam, kevertem bele egy kis nádcukrot, egy vaníliás cukrot, kókusztejes natúrjoghurt-keveréket, a fele gyümölccsel összeturmixoltam, és nem szűrtem-passzíroztam át a magokat, bevallom. Behűtöttem, jégkockába mentát fagyasztottam, tetejére málnát és a jeget szórtam, és vittem belőle a nagyszüleimnek.

Isteni volt!!!


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Szoktalak olvasni titeket és röhögni, de a gyümölcslevest most nem hagyhatom szó nélkül. :) Amúgy szerintem nagyon guszta és jó krémesnek néz ki, kivéve azokat a képen szürkésnek tűnő mentaleveleket(?). :) Vízben tedd fel főni csak a gyümiket, fahéj,szegfűszeg mehet bele. (Ha egészet használsz, jobb teatojásban). Ha megfőtt, kiveszed a fűszereket, ha nem őrölt volt, mert akkor még látod, hogy hol vannak. Utána mehet bele egy tejfölös habarás és kész. Nem lesz pöttyös, ha nem hidegen teszed bele a habarást, hanem a levesből szedsz a habaráshoz és azt azzal előre felmelegíted. És így elkerülöd a túrósodást is. :)

    VálaszTörlés
  2. Dóri szia! :)
    Ja, mentalevél jégkockában :) Jó volt az! Ronda de finom :)

    VálaszTörlés

Mit szólsz?