2012. május 10., csütörtök

Töltött padlizsán

Na, megint nem arról van szó, hogy úgy érzem, a gasztroblogok virágzásának fénykorában úgy érzem, nekem  is meg kell szólalnom ( a fényképről nem is beszélve), de ez most olyan jól sikerült, és olyan könnyű volt*, hogy leírom, főleg mert fejből kreáltam, és tuti el fogom felejteni.

Mivel hősünk félbeszakította közös vacsoránkat, és magamra hagyott a konyhában (lásd lejjebb), hogy bevárjam, nekikezdtem a késő estére tervezett főzésnek.
Padlizsánokat megmostam, félbevágtam, a húsukat kikapartam, ezen a ponton rögtön el is bizonytalanodtam, mert egyrészt szenvedtem a kikaparással, másrészt elég undorító ez a padlizsán nyersen, de vettem egy nagy levegőt és haladtam tovább, remélve a legjobbakat.
Olajon megpirítottam (25 dkg sertés) darált húst, sóztam, borsoztam, majd lila- és fokhagymát is dobtam hozzá, pirítottam együtt őket, majd a vége felé még a kikapart kis kockára vágott padlizsánt is hozzáadtam. Utána pedig már a tűzről levéve, hozzákevertem petrezselymet, oreganót, paradicsomot kis kockákra vágva, és füstölt sajt ízű sajtkrémet. (Fogalmam sem volt, mi kell bele...)

Hősünk ezen a ponton lett kész a kakilással, úgyhogy ebből tudom, hogy az előkészítés szakasza körülbelül 20 percig zajlott, utána az esti fürdés-mese-fektetés-kör után folytattam: belekanalaztam a padlizsánhéjakba a cuccost (pont elég lett!!!!!! ilyen még nem volt, hiába: fejlődöm), megszórtam még reszelt sajttal, és fólia alatt, majd anélkül pirítva sütögettem készre, és nem bírtam magammal, este tízkor belekóstoltam, és brutálisan isteni lett!!! Alig várom az ebédidőt!

6 megjegyzés:

  1. Ámulva csodálom mindazokat, akik mernek improvizálni a konyhában. Engem nagyon köt a szöveg, nem merek semmilyen recepttől eltérni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is pszichológia, nem? :)

      Törlés
    2. Nem, ez bevésődés :-) Vendéglátóipariban érettségiztem (szakács, cukrász, felszolgáló a szakmáim). Voltak alapdolgok, amiket be kellett tartani: tövig vágott festetlen körmök; tilos kóstolgatni (1, max 2 kóstolással kellett tálalni); és tilos volt improvizálni.

      Törlés
  2. Ezekben a töltött cuccokban nem vagyok nagyon otthon, de azt egy életre megjegyeztem egy ilyen impro után, hogy tojás kell bele, hogy összefogja az egész cuccot. De úgy látom anélkül is remek jó lett. Nekem tetszik a kép. Autentikus. Semmi levendula csokor, orgona ága, illős lila tányér... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem eszembe sem jutott a tojás :))
      Levendula, hahahaha!!!!!!!!!

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Mit szólsz?