2010. június 20., vasárnap

Egyedül


  • A (számomra) legfontosabb: egyedül jön fel a lépcsőn!! Az a menetünk, ha ketten vagyunk, hogy vagy teljesen egyedül, a korlátba kapaszkodva jön fel én meg mögötte vagy fordulónként felkísérem és aztán vigyorogva vár, míg lemegyek a babakocsiért, aztán megyünk tovább. Múltkor nem volt nálunk babakocsi és a lépcső tetején mégis megállt, visszanézett és mutogatott, majd mondta, hogy baba(kocsi). Emlékszem, három héttel a szülés után már fel-le cipeltem őfelségét, úgyhogy igencsak örülök a fejemnek, hogy lassan végre ennek is vége. (Még egy érv a Bobó-egykeség mellett).





  • Egyedül fel tud már mászni a kanapéra, ágyra, padra, székre. Pláne olyasmire, amin van jó fogás és erőből felrántja magát. 

  • Játszótéren egyedül felmászik bármilyen lépcsőn, a mi csúszdánkon egyedül csúszik ülve, idegen tereken vagy segítek neki megfordulni hasra, vagy fogom a kezét. 
  • Ha a kezébe adok valamit "Dobd ki a szemétbe!" felszólítással, viszi és egyik kezével megtartja a kuka fedelét (lehet, hogy ezentúl mosni kellene?), másikkal beledobja. Egyelőre csak az általam jóváhagyott morzsákat dobja bele, remélem nem jön rá, hogy gyakorlatilag bármit ki lehet oda dobni...

  • Egyedül eszik kézzel. Az evőeszközzel evést nem erőltettem, mert sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ha én etetem. Reggelit, vacsorát egyedül eszi, ebédnél a darabosat. Most kezdett el a kanalával, villájával próbálkozni, majd meglátjuk mire jut, én nem siettetem.
  • Egyedül iszik viszont pár napja!! Hogy Jutkibutki szavaival éljek: ATOMCUKI!!!


  • Egyedül felállítja a lovacskáit. Ezt pár hete kezdte el, és itt indult az is, hogy ha valamit ügyesen megcsinál, megtapsolja magát. Amikor először felállította egyedül a zebráját, megtapsoltam és onnantól fogva ő is mindig tapsolt, aztán ezt kiterjesztette más teljesítményekre is.  Ha az asztalra már szinte bármit és bárhogy letesz, tapsol.... Ha felmászik valahova, vagy mond valamit és mondom, hogy okos vagy ügyes, tapsol....
 Az elmúlt időben morogtam magamban, hogy milyen régóta nem volt nála fejlődési ugrás, de úgy látom épp készülőben van valami. Beszéd-ügyben is rohamosan fejlődik, mozgásban is (ld. létrás eset, ma meg pl. először felmászott a játszótéren arra a pókhálós mászókára, meg tud menni a lengő-léces mászókán is) és értelmében is. Egy szavam nem lehet, büszke vagyok rá. Majd valamire panaszkodni is akarok ám, de azt talán holnap.

7 megjegyzés:

  1. Azért ez mennyire jellemző, hogy ha valamit le akarsz kamerázni, tuti pont akkor nem jól csinálja :) (lépcsőzés...)
    De akkor is az egyedül ivás a legcukkerebb!!!!! Azon mekkora nagyfiú már!
    Ja és a kuka fedél lemosás mellett lehet a lépcsőházi korlátot se ártana letakarítani, mióta Marci is használja és ebből a szemszögből néztem múltkor közelről, hááát... Érik a lépcsőháztakarítás :)
    Na megnézem mégegyszer a poharas videót...

    VálaszTörlés
  2. Tényleg Atomcuki! :-D Nagyon ügyes a lépcsőnjárással, hűha! Ivást próbálgatja, szemétkidobásban, magát megtapsolásban pedig Rékám is nagyon hasonló, na meg pocakszerkezetben is! :-D :-D :-D Ügyes vagy Bobó!!!

    VálaszTörlés
  3. Iszonyat cuki, kis önálló csávó lett már belőle. Ahogy jön fel a lépcsőn és utána mutatja neked, h menj a babakocsiért, az egyenesen csúcs!

    Tesz-vesz, szemétbe dobál, behalok! Mekkora arc!
    A legkirályabb a hoppázás, attól kész vagyok :D:D

    VálaszTörlés
  4. Mi az a lengőléces mászóka? Tejóisten.

    VálaszTörlés
  5. TÉnyleg hihetetlenül ügyes a lépcsőn, és a mutogatás vissza nagyon tetszik, cukker nagyon!
    Egyedül iszik Boti, és folyamatosan több kortyot, ez nagyon klassz! Tejet iszik, jól látom?!

    Na, ezért nálunk már a szekrényben nincs tető a szemetesen, így csak beledobja Ádám a szemetet, és nem tapperolja össze. Igaz, ki már vett onnan zacskót, de nem jellemző...:-)

    VálaszTörlés
  6. Jutki: ilyesmi:
    http://homepages.uni-tuebingen.de/anja.streck/Spielplatz.jpg
    Nemtom megjelenik-e a kép. Tudod, amikor láncon lógnak fa hengerek és mind külön mozog. Hoppá-hoppá-t naponta ezerszer mondja, csak persze nektek nem akarta megmutatni...folyton ledob mindent és aztán mondja...
    Andrea: Tejet iszik, igen! ;) Imádja!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon cuki! :) A pohárból ivásnál olyan, mint egy ovis. Hihetetlen, azonnal a kiskori képei ugrottak be, hogy megnőttek.
    A szemetesbe meg de jó lesz majd kidobni mondjuk a zübrát :D ;) Zalán is tapsolgatja magát, annyira tudja magát ünnepelni. Jajj, már nálunk is érik egy kimitud poszt, mert elfelejtem ezt a pár hónapot sitty-sutty.

    VálaszTörlés

Mit szólsz?