2010. december 23., csütörtök

A kis parasztgyerekünk listája



Ma óriási ordítást hallhatott, aki a lakásunk környékén ólálkodott négy óra körül (bocs, Jézuska és bocs szomszédok), Bobókám önálló életre kelt zabolátlan tincseit ugyanis ünnepi formába ráztuk, amit finoman szólva nehezen viselt a kis rabszolgahajcsárunk. Ha az ordítás holnap is megismétlődne és hatalmas balhé lenne nálunk holnap délután is, annak a következő az oka.  Alulbecsülve fiunk életkorát, mi balgák, az ő megkérdezése nélkül szereztük be azt a több tonna apró ajándékot, ami az ünnepek alatt a fa alá kerül. Egytől egyik mindegyikbe szívem-lelkem beletettem, gondosan válogattam, gyűjtögettem őket, hogy ne ismétlődjön meg, ami az első születésnapján, azaz, hogy csupa olyan dolgot kapott, amit csak fél évvel később használhatott, így úgy gondolom minden ajándék, amit kap, telitalálat és ki fog ugrani a bőréből, de lehet, hogy csalódni fogok. 
Beszélünk ugyanis mindennap a karácsonyról, a Jézuskáról, arról, hogy ajándékokat fogunk kapni és sok sütit fogunk enni, hősünket nem meglepő módon e két információ foglalkoztatja leginkább. Az ajándékokról mindig elmondtam neki, hogy a Jézuska figyel minket és mindenkit olyasmivel lep meg aminek az nagyon örül. Erre Bobókám a következőket közölte fülig érő szájjal:

- Maci, nyuszi, zsiráf, majac.
- Bobókám, ezeknek örülnél, ezeket szeretnéd?
- Iden. (=Igen)

Mára a zsiráfot elhagyta. De a malacot, macit és a nyuszit kitartóan ismételgette.  Lehet, hogy talán meg kellett volna kérdezni, hogy mit kér ez a szerencsétlen gyerek és nem csak, hogy sokkal olcsóbban jöttünk volna ki a bevásárlásból de még örült is volna az ajándékainak?



MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK! 


10 megjegyzés:

  1. Kedves Virág!
    Szeretettel kívánok nektek boldog karácsonyt,örülök, hogy rátok találtam!
    Ölelés:Kriszta
    ( Az utolsó bekezdésben van egy kis zavar... :)! )

    VálaszTörlés
  2. Ú ez a kép.....

    Az a vicc, h tényleg egy db malacnak is örült volna :)
    Imádni fogja a játékarzenálját is, nyugi, csak amiről nem tudja, mi, azt nem tudja kívánni (még).
    Elképzelted, milyen lesz, amikor pár év múlva kér egy PSP-t...?

    VálaszTörlés
  3. örülni fog tutira!
    abban a pillanatban elfelejti a kívánságlistáját, amint rászabadul a zsákmányra!:)
    Boldog Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  4. Boldog karácsonyt!

    Jandó család

    VálaszTörlés
  5. Mi ma 6 gyerekkel karácsonyoztunk és a legnagyobb sztár a 9 hós - 7 éves korosztály körében néhány régi lufi felfújása, elengedése, "fingatása" és kergetése volt. A tini lány pedig egy 30 éves plüsskacsát szorongatott, mert épp kacsa mániás. Természetesen mindezt az említett több tonna szuperebbnél szuperebbnél játék, ajándék között. Azt hiszem mi bonyolítjuk túl az életet :)

    VálaszTörlés
  6. na, örült végül? vagy kidobott titeket a francos 100kiló ajándékotokkal ;)?

    VálaszTörlés
  7. Dia kommentje megalájk! Tényleg, mi bonyolítjuk túl. Bár nálunk szigorúan a "mindenkitől csak egy ajándék" elv működik, de még ez is sok a végére sztem... :)

    jancsi

    VálaszTörlés
  8. Zsófi, örült, naná, sőőőőt, azt sem tudja szegény hova kapjon izgalmában. Több hét lesz, mire feldolgozzuk a sok mindent. Mindenki tudja h állatbuzi, így szinte mindenhol kapott állatkészletet (tőlünk is...), úh most kicsit sok van mindenből...
    Csilli, igen, van olyan h túl sok... nálunk most pl. ez van de már nem tudok vele mit csinálni.

    VálaszTörlés
  9. Hol van már a karácsonyt értékelő post????
    Plíz!!!

    VálaszTörlés

Mit szólsz?