2012. január 2., hétfő

Találós kérdések a Van Gogh családban

Egy kis angyal jóvoltából lett rajzolótáblánk, ami egyelőre nagy sikernek örvend, igaz, mivel ősz óta csúnyán lelohadt hősünk alkotókedve, ezért részéről inkább a megrendelések népszerűek, de így vagy úgy: használjuk, szeretjük.
Ma itt járt a húgom és Bence öcsém. Bobó megkért valakit, hogy rajzoljon valamit (nem emlékszem rá), erre Hugó felkiáltott, hogy ő zsiráfot jól tud rajzolni, és elmart egy krétát.


Mondanám, hogy nem ítélkezem, de folyt a könnyem a röhögéstől. Pláne, mikor a végén Bence leoltotta, hogy "A zsiráf az patás állat, te hülye", és erre furcsa karmokat biggyesztett a lábaira.

Na, de Bencére is sor került ezúttal Botond rendelt. Itt az első kérdés, kedves játékos kedvű Olvasók! Mi is ez az állat?



Aztán a következő gyöngyszem megint Hugó műve, amit ráadásul teljesen önszántából halál nagyképűen rajzolt, mondván, hogy ő ilyet is tud (!!), itt már mindhárman sírtunk a röhögéstől, következzen néhány munkaközi fotó:







És a tökéletes verzió, amelyet a "Na, így jó!!!!" felkiáltással fejezett be Drága Kicsi Húgocskám....  Na, mi ez szerintetek??


És az utolsó Botond saját, egyben első komplett rajza, már amennyire komplettnek tekinthető ez a sok szétszakadt darabból álló izé...de úgy értem, hogy nem kígyó, vagy pötty, vagy vonal, hanem az első dolog, amit tudatosan elkezdett valaminek rajzolni és be is fejezte. Már ahogy ő befejezettnek gondolta.


Annyi kiegészítés, hogy a fotón látszik a filctoll is a táblán, de az nem tartozott a rajzhoz. Segítség gyanánt mondom a Művészúr hogyan kommentálta utólag az alkotást:
- Itt a négy lába, egy foltja van, ez itt a felálló farka és nincsen feje, mert lopakodik a fűben.
Na, mi lehet ez?

Azt hiszem a mai délután után kevésbé fogom szarul érezni magam, ha épp nem sikerül megfelelő hangyászt vagy lajhárt rajzolnom.
Ilyen vicces és jó délutánunk meg kívánom magunknak, hogy legyen gyakrabban!

18 megjegyzés:

  1. Bencéé kutya vagy mivel Bobó nem hiszem hogy kutyát kért, mondjuk farkas, de a Húgodét ha megölsz sem találom ki! :-D A szája mint egy madáré és ilyen kapirgálós lábai vannak, négylábú tyúk? :-D A zsiráf is brutál jól néz ki, elhiszem hogy jól szórakoztatok! :-))))

    VálaszTörlés
  2. A húgodé pávián. Egyértelmű. A feneke mindent elárul :D Hatalmas művész, leborulok :)))
    A másikat nem merem megtippelni, mert tuti valami olyan, amiről még csak nem is hallottam. Mert Bobót ismerve nem lehet mondjuk simán kutya :D Meg hát az a farok... Minek van két ágú farka? :D

    VálaszTörlés
  3. A két állat viszont tuti rokonságban van, mert az első farka olyan, mint a második segge :DDD

    VálaszTörlés
  4. Lajhár is lehet. Nem bírom ki, és néha-néha visszanézek, mert annyira vicces :D

    VálaszTörlés
  5. Hideg, hideg! Bence rajzának a farka -oda kellett volna írnom -, csak azért ilyen mert Bence megkérdezte h van-e ennek az állatnak a farka végén vmi, és szemétségből azt mondtam neki h szívecske alakú bojt.

    VálaszTörlés
  6. Bencéé szamár, de lehet, hogy egy mini púpú teve.

    Húgodéra fogalmam sincs, de ha mondani kéne valamit, akkor talán panda a szeme foltja alapján, de ez nagyon durva asszociáció.

    Bobóé macskaféle :D

    VálaszTörlés
  7. Meg mondjunk inkább Picassot :D

    VálaszTörlés
  8. Bobóé egyértelmű :))) Azt hiszem legalábbis. Tigris? Többiről fogalmam sincs, de kit érdekel? Így az igazik :))) Én semmit se tudok rajzolni, minden, amit rajzolok, ugyanúgy néz ki. Bevesztek a családba?

    VálaszTörlés
  9. Bence hiúzt rajzolt. Bobó oroszlánt.

    VálaszTörlés
  10. Bobóét elárulom, mert azt körbelőttétek: hópárduc. A többivel még kicsit várok, Hugóé vicces lesz ;)

    VálaszTörlés
  11. Húgodé 4 lábú fóka... :DDD
    Bobónál én is tigrisre gondoltam
    Bence hát... hiéna mondjuk :D

    VálaszTörlés
  12. Bencéére én is hiúzt mondanék, annak van vmi pamacs a farka végén? Vagy az a füle? :D Bobónak el ne áruld, hogy ilyet kérdeztem :))
    De a kérdése alaőján már nem hiszem, ő biztos tudná, mert a hiúzt ismeri. Na meg a hiúznak felálló hegyes füle van.
    Húgodé, hááát... Réka tippje tetszik, a fenék alapján. Na de mire lett kijavítva a feje?? És ami megmaradt az a füle vagy a szeme??? Ha megírod a megfejtést, ezt mindenképp írd meg!!!
    Bobóé: a hópárduc miért lopakodik a fűben? De a fű része nagyon szuper!!! Csak a farka látszik? Okos, Marci ilyet még sose rajzolt, hogy valami mögött valami csak részben látszik...

    VálaszTörlés
  13. NA? Ha most kórházba megyek, sosem bocsátom meg, ha csak 4 nap múlva tudom meg :)

    VálaszTörlés
  14. Nos, Bence jaguárt rajzolt.
    Hugóé pedig gorilla, srácok! Réka a páviánnal még elég közel járt. :)
    És Zsuska, sajnos Bob nem ennyire zseniális.... A sok vonal a 4 láb, a füvet meg sztm nem rajzolta le, a farkát és a 4 lábát. No, meg az egy foltot. Csalódás, de ez van :) Ja, és nem tudom, Húgom mit variált....

    VálaszTörlés
  15. Jaguár??? Legalább a márkajelzést próbálta volna lekopizni...
    A gorilla nekem tetszik, de határozottan Picassos és ugye ő mennyit tanult és mennyi hatás érte, hogy ilyeneket tudjon!

    VálaszTörlés
  16. Én is azt hittem, hogy a füvet rajzolta Bobó. Még gondoltam is magamban, hogy kicsit fejleszteni kéne Dani rajztudását :D
    És hát persze, hogy gorilla! Homlokracsapós megfejtés :)))
    Isteni poszt volt, imádtam :D

    VálaszTörlés
  17. A jaguár még oké, de gorilla??? :-D

    VálaszTörlés
  18. A gorillán nekem folyt a könnyem a röhögéstől, de pláne azért mert olyan nagy arccal kezdett neki Hugó, hogy "ó tudja, hogy kell gorillát rajzolni!" :)))

    VálaszTörlés

Mit szólsz?