2011. december 1., csütörtök

Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz

Egy ideje azt vettem észre, hogy tudatosan élem meg az évszakok változását, és idén ősszel éreztem azt, hogy teljes összhangban működöm a természettel. Hagytam, hogy hassanak rám a környezeti változások, időjárási elemek és gondolatban elkezdtem körbejárni az évszakok szimbolikáját és figyelni az évszakokat és a bennük változó önmagam. 
Visszatekintve tavasszal kezdtem kinyílni, kivirágozni, de csak félénken, óvatosan, ahogy a tavasz nyárba fordult át, úgy szökkentem én is szárba. A nyaram napfényben telt, élveztem megújulóban lévő önmagam és sok mindent csak úgy magában. Az ősz meghozta a befelé fordulást és figyelmet, azzal teltek az elmúlt hónapok, hogy kívül és belül egyaránt letisztultam, próbáltam minden nehézzé vált terhem letenni, elengedni. Van, amit már látok és érzek, de elengedni még nem tudom, és bizonyára van, amiről még nincsen tudomásom, de talán a körforgás következő évében megint fejlődöm tovább és egyre több mindent tudok majd elengedni, hogy egyszer végre szabadon növekedhessek. Itt állok a tél kapujában, egyedül, pőrén. Friss és nem is teljes még az üresség, ahogy az utcán, a fejemben és lelkemben is elhomályosít sok mindent a köd. A következő hetekben, hónapokban, azt hiszem, az a dolgom, hogy meg kell élnem a letisztult, meztelen valóságot annak minden olykor rideg, zimankós vagy borzongató vonzatával együtt. Néha biztosan felragyog majd a nap életem egén, és szárítja majd a könnyeim is, de ez most egy ilyen vegetálós, elcsendesült, magányos időszak lesz, és ez így van jól. Békés szomorúság ez.
Hinnem kell, hogy a tavasz érkeztével, ahogy a télire megmetszett növény, úgy én is újult erővel tudom majd kidugni a fejem a világba, egészségesen, készen az új életre, és hinnem kell, hogy a virágaim évről évre erőteljesebbek és élettől duzzadóbbak lesznek majd.

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép lett és a kép is wow! Sok erőt kívánok! (de ezt már megírtam FB-on is hosszabban. Remélem, olvastad.)

    VálaszTörlés
  2. Hiszem, hogy a tavaszi friss fuvallatok már csak egy hatalmas levegővételre ösztönöznek majd, minden letisztul és mosolyogva lépsz ki a kapun az első ilyen reggelen. Hosszú a tél, néha kegyetlen, borongós, szürke, szinte "fáj", de én például hajlamos vagyok takarítás előtt is hagyni, hogy minden csak gyűljön...ilyenkor nagyon szenvedek a portól, de egyszercsak érzem, most kell bele kezdenem a "takarításba"! A tisztaság érzése hirtelen felszabadít, jobban látszanak a színek, finom az illat...Nem imádnivaló ez a "munka", de muszáj, kell, hiszen belepne a por lassan. Nem csak engem, körülöttem mindent. A leglátványosabb egy piros polc... :)
    Nem vártam még így bejegyzést...!

    VálaszTörlés
  3. Ezek szerint "túl vagy rajta", mármint fizikailag gondolom, mert lelkileg még hosszú az út! Gyógyulgass, építkezz, csendesen, békésen, hogy majd újra kaphassunk a "harsányabb" Virágból is. Persze ezek a sorok is Te vagy /ráadásul a szomorúbb vagy nehezebb témákról mindig még szebben írsz/, de azért jó lesz újra "látni" majd Titeket viccesen, boldogan!

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek Andreával, minden nap (többször is) néztem, hogy van-e új bejegyzés. Sokat gondoltam rátok, remélem sikerül mihamarabb túllendülni a történteken.

    VálaszTörlés
  5. http://www.youtube.com/watch?v=EbUCxf9BOew

    Semmi ágán, egyedül némán
    Lent a föld, fent az ég
    Menni kéne, mozdulni végre
    De visszatart valami még

    Magányos csónak a tengeren
    Túl fog élni ezer vihart
    Mert egyre hívja a végtelen
    De messze még a túlsó part

    Hosszú az út, az éjen át
    Talán a Hold vezet tovább, repít hozzád

    Magányos csónak a tengeren
    A szél sodorja, de megy tovább
    Az út végén, majd megpihen
    Hívogat egy új világ

    VálaszTörlés
  6. Egy pozitív dolgot látok az egészben, hogy a tavasszal fejezted be. És ez jó, mert lábra akarsz állni. Sajnos nem tudom a részleteket, de nagyon drukkolok, hogy mielőbb eljöjjön a tavaszod!!!! Kitartás, sok ölelés!

    VálaszTörlés
  7. Andim, Csilli, Szilvi, Rékám, Krisztám, Ildi, mind mind jó hogy vagytok, köszönöm nagyon!

    VálaszTörlés

Mit szólsz?