2010. február 17., szerda

Miből mit? 1. rész. Könyvek.

Vagyis posztsorozat arról, miből mit használunk, használ Bobó? Nem lesz túl közérdekű, belátom, de most valahogy ez kívánkozik ki belőlem. Csak az olvassa, akinek van gyereke és érdekli a babakönyvpiac vagy aki szeretne elhalmozni minket ajándékkal és ötletre vágyik.

Szeretem a jó minőségű, tartós, különleges, egyedi darabokat. Mindenből. Ez nem azt jelenti, hogy varratom a ruháimat, lakberendező garázdálkodik a lakásomban vagy dizájnerek tervezték a mobilom, de ha lenne pénzem így lenne. Kiborulok a gagyitól, a tucattól, a kommersztől. Persze nekünk is van belőlük, de kerülöm. 

Szóval következzenek először a Bobókönyvek. Most még mind keménylapos és elég sok van belőle. Jó lenne csak "klasszikust" beszerezni. Van két meséskönyvünk a Vidám mesékből, vannak Radvány Zsuzsás mondókás, dalos könyveink; gyűlölöm Radvány Zsuzsa rajzait, nagyon bénák, jó lenne többet nem megvenni közülük, de annyira sok van belőle, hogy mindig becsúszik egy-egy; ugyanez a helyzet a STB könyvekkel, általában nagyon bénák, de kivételek is vannak; az abszolút sztár könyv ez; meg ezek; no és a Peti az állatkertben; sokáig a Kisvakond és a nyár volt a kedvenc, így karira megkapta a Kisvakond és a telet, de nem érdekli, a tavasz csak várja a sorsát a polcán, tán szülinapjára megkapja, igaz, csak kölcsönben van nálunk; a kisvakondos pasitól van ilyenünk is; a Kisvakondos mesékkel ellentmondásos a kapcsolatom: a rajzokért odavagyok, borzasztó aranyosak, helyesek, ellenben a szövegük....kiborító. Annyira nyögvenyelős és idióta rímeket sikerült a fordítónak összehozni, hogy őrület, totál káosz és értelmetlenség. Ennek tökéletes ellentéte pedig ez a könyv, amit szeretek, mert jó sok dalt lehet énekelni belőle, a rajzokon viszont legjobb lenne fekete alkoholos filccel  átmenni. És persze van még néhány ilyen-olyan teszveszelt vagy olcsónvett gyöngyszem. Amiket még szeretnék szép lassan beszerezni: keménylapos Babar könyvek , A beteg hangya; jujj ezt most találtam, azonnal akarom; ezt a Réber Lászlós csodát is; Csukás Istvántól majd egyszer mindent, de most még csak pl. ezt; de ez is izgat, most találtam: mágneses lapozó-wow;  és múltkor láttam a Libriben marha jó Móra Ferenc keménylapos könyveket, de most nem találom.

Na, hirtelen ennyi. Bobó egyszerűen imád olvasni, aminek nagyon örülök, viszont mérhetetlenül unom az A part alattot egy nap huszadszor is elénekelni, így gyűjtöm az újabb és újabb könyveket. Ha van tudomásotok itt fel nem sorolt, de az elvárásaimnak megfelelő könyvről, kérem ide az infót!!!! Bejárásom van egy könyvnagykerbe, ahol 40 %-kal olcsóbban tudok könyvet venni (muhhhahhhhaa!!! ), de sajnos nincs meg nekik minden, a vágyott listámról pl. semmi. A múltkor mindent megvettem, amit szerettem volna. 

És egy kérdés: Hova és miért tűntek el a Füzesi Zsuzsás könyvek a boltokból????? 



11 megjegyzés:

  1. Én is pont egy könyves posztra készülök :)

    Juli még Boribont imádta nagyon. Egy-egy mondatok vannak oldalanként, nem kell sok türelem a lapozásig. Kívülről fújta az összes meglévőt.

    Füzesi Zsuzsa: http://bookline.hu/search/pager.action

    VálaszTörlés
  2. Dorka még nem egy elvakult könyvmoly... Sőt!!!

    Egyelőre csak tépni szereti, ezért csak leporellózunk, nem köti le a figyelmét sokáig. A kisvakond totális érdektelenség nála.

    Amit szeret, az ez:
    http://www.szalaykonyvek.hu/index.php/konyvek/konyv/338

    az ára sem tévedés, 200 ft.

    meg az olyan leporellók jönnek be neki, ami mondókás. na, abból van jópár otthon.

    Ebből sok van otthon, felénk ezek a menők:

    http://www.projunior.hu/leporellok.html

    A CBA-ban veszem 400 ft-ért.

    VálaszTörlés
  3. Beu: Boribon tervben van, imádom, de mivel papírlapos, még várok vele, azért nem veszem meg h széttépje... A keménylaposak némelyiket is szarrá van celluxozva...Füzesi Zsuzsából a keménylaposat hiányolom, nem volt pontos a felkiáltás.
    Csilla, Köszi, de pont ezeket szeretném kerülni, ilyenből is van néhány, de inkább a klasszikusokat gyűjteném, mint a Szutyejevek meg Móra Ferences mondókás, Babar, stb. Mondókás-olcsó-Radvány Zsuzsás van pár, de ez is sok. :)

    VálaszTörlés
  4. Amikről én beszélek azokat Eszes Hajnal rajzolja és szerintem teljesen rendben vannak a rajzok. És minden oldalon van kutya. Ez nagyon fontos! Ugyanis azt egyből mutatja és mondja, KU!
    Igaz nem retrofíling. :-DDD

    VálaszTörlés
  5. Nálunk Gazdag Erzsi versek a legjobbak. Csattanósak, ritmusosak. Zalán azt szereti, szerintem a rajzokkal sincs gond pl: a meseboltban. Többet szeretnék majd még tőle. Meg később a cini-cini muzsika. Magyar népmesék. Jajj, nekem is kéne egy könyvesbolt... :D

    VálaszTörlés
  6. Jaj, bocs ezek még nem babakézbe valók.

    VálaszTörlés
  7. Csilla, ja én retroban utazom, kevés jobbat tudnék felsorolni, mint a mi időnk meséi....
    Na, de ha panaszkodtam h nincs keménylapos Füzesi Zsuzsa, ma vettem egyet antikváriumban 600ért :)
    http://www.vatera.hu/a1_kek_pek_devecsery_laszlo_161128551.html

    Plusz, reggel nem bírtam magammal és megrendeltem ezeket:
    http://hazaiporta.hu/index.php?url=termekkartya.php&termek_id=481&info=Haho_Haho_Esik_a_ho_Posa_Bacsi_
    http://hazaiporta.hu/index.php?url=termekkartya.php&termek_id=478&info=Rege_a_csodaszarvasrol_Mora_Ferenc_irta_es_rajzolta_Gabor_Emese
    http://www.fo.hu/hu/konyv/szepirodalom/gyerekirodalom/kepeskonyv_egyeb/harom_szep_pillango
    http://www.fo.hu/hu/konyv/szepirodalom/gyerekirodalom/kepeskonyv_egyeb/bujj_bujj_zoldag

    VálaszTörlés
  8. Én is nagyon imádom a retro könyveket. Anyukám mindig tanította nekünk emlékszem, hogy a könyv érték, és nem szabad összefirkálni. Hogy milyen okos!! És most megvan egy csomó minden! Szóval a mi gyerekeink (tesóméké is) azt nézegetik. Egy ami karcos, hogy a nagyobbaknak valóban néhol még kisdobosos, úttörős duma van ;) A Kisvakondot mi is nagyon imádjuk!! Ha leszek olyan okos és ügyes, mint anyu talán megőrizhet még az ember egyet-kettőt a jövő nemzedéknek!

    VálaszTörlés
  9. Mütyür is imád olvasni, és úgy látom, a legtöbb pici szereti, ha könyvet adnak a kezébe, ami nagoyn fontos!!! (lenne)
    A Móra kiadónak vannak nagyon jó kis lapozgatós könyvei, keménylaposak, kihajtogathatósak is, meg lapozósak is. Ezekből találsz pl. Zelk Zoltán, József Attila verseket, nagyon jók!! www.mora.hu
    De bújom a használtkönyves oldalakat is, onnan van gazdagerzsis is, meg egyebek.
    Most találtam egy kisebb bevásárlósláncban olyan vastaglaposat, ami a természetről szól, imádja nézegetni a növényeket meg állatokat (nem otthon vagyok, most nem tudom megnézni Neked, demajd!).
    És most kaptunk ajándékba egy nagyon helyes törpéset is, amit szintén nagyon csíp a gyerek, mert más a fazonja, és felfelé kell lapozni,
    Szóval antikváriumban isteni darabokat lehet kifogni!!!!
    Irigyellek a könyvnagykerért!!:) Piroska

    VálaszTörlés
  10. Márti: én megőrzős vagyok, az emlékeimet őrzöm ezerrel, Bobónak is gyűlik egy dobozkában, tőlem minden meg fog maradni.
    Sajnos anyukám nem ilyen, ő elhagyott, kidobott, eltüntetett csomó fontos gyerekkori tárgyamat, most ezek újrabeszerzése van folyamatban...
    Piroskám! A Móránál teli a virtuális kosaram :) De a pénztárcám üres, úh csak szép lassan....
    Én is antikvárium-fan vagyok, tegnap bementem a Múzeum krt-n az összesbe, kettő kincet szereztem is!! Sajnos ritkán jutok el oda..
    Könyvnagykerről beszélhetünk ;)

    Új kattanásom, ami azonnal kell ez: Kaláka verseskönyv

    http://bookline.hu/product/home!execute.action;jsessionid=Aw7zNsKpMscBWephwHF9rA**?id=66051&trackingCode=50332736&type=22&_v=Kalaka_egyuttes_Ukulele_Kalaka_verseskonyv_gyerekeknek

    VálaszTörlés
  11. Kicsit el vagyok késve, de azért leírom:
    nálunk a Kisvakond és a nyár volt az első, 3hónapos kora óta olvastuk (már nem kell olvasnom rég...), az nagyon jó. Ami még jobb nála, az a Kisvakond és az ősz,király könyv!! A tavasz nekünk nem jött be, elolvassuk azért, de nem olyan jó...és a tél nincs meg!!!! :-oo
    Pöfivonat nagy kedvenc, de Beteg hangya nem érdekli egyáltalán!
    Mi most kaptunk egy Füzesi Zsuzsás könyvet, mondókás, klassz.
    Ha lapozgatós leporellót akarnál, Gazdag Erzsi Meseboltja tök jó!!! (Nem a fekete, a rendes könyv, hanem a leporelló).

    VálaszTörlés

Mit szólsz?