2010. február 19., péntek

Miből mit? 2. rész. Videók.

Sok szülő siránkozik, hogy sokat tévézik a gyerek, de rájöttem, hogy erre mi magunk szoktatjuk rá őket. Hiszen ha nincs otthon tévé (bekapcsolva), akkor ugye minimum az óvodáig, de talán kicsit tovább megúszhatnánk, hogy követelje a mesenézést. Na, én nem vagyok tévékerülő szülő, mert: 1. imádok tévézni, 2. azt gondolom, inkább arra kellene figyelni, hogy mit néz a gyerek (A mennyit pedig szintén döntés kérdése, ha nem leszünk lusták lekötni őt egyéb módon, nem hiszem, hogy egész nap tévézne-nem a kamaszkorról beszélek). Szerintem igenis fontosak a mozgóképek is, de valóban csak mértékkel és ésszel.


Mondom először, hogy mit néz a gyerek jelenleg:
Youtube-on kezdtük a beavatást a Big World-del, aztán jött az Egy-két jó falat és sokáig nem is volt hajlandó semmi újat megtekinteni, addig vagdalta magát, míg újra meg újra megnéztük e két művet. Fokozatosan kellett rászoktatni további klippekre is, mígnem odáig jutottunk, hogy kettőről hatra duzzadt az örömmel fogadott videoklippek száma ( Thomas Ópamacska, A dzsungel dala, Jó reggelt kívánok, Egy-két jó falat 2. ) Ennyi. próbálkozunk néha ezzel-azzal, néha érthetetlen, hogy miért nem tetszik neki valami, de mindegy, ő tudja. Már annyira elfajultak a dolgok, hogy szinte lehetetlen ideülni a géphez, mert rögtön jön követelőzni, aztán jól itt ragadok negyed órára, míg ő önfeledten videózik. Ja, merthogy az nem felel meg neki, ha elindítom a videókat és a földről nézi, ölből kell....
Szóval megelégeltem és csökkentettem a napi adagját, plusz áttérőben vagyunk a dévédére. Sajnos a hálóban van a lejátszó, ott az ágyon nem merem még otthagyni, így egyedül még mindig nem tud nézni, de nagyon szeretnék egy dvd-lejátszót a nappaliba is, valahogy remélem megoldódik rövid időn belül és akkor tudunk végre rendesen videózni. Na, de hogy mit is? A lényeg. Három kincsünk van jelenleg, az első kettő szenzációs, a harmadik az "egynek jó" kategória.

1. Gyerekdalok és mondókák. Világbajnok dvd, komolyan!!!! Kötelező hallgatmány babáknak.
2. Gryllus Vilmos: Maszkabál. A Gryllus-Kaláka körről majd írok külön, de odavagyok érte teljesen, tökéletes ez a dvd. Imádom, imádom, imádom. És Bobó is. Sőt, Győzőt sem idegesíti. Perfetto!
3. Bújj, bújj zöld ág dvd. Na, itt már bőven tudnék kötöszködni, de egynek tényleg jó. 

Egyelőre ez a három van meg, még rajta vagyok a Cifra palotán, de mivel ugye pénzünk nincs megvenni, a  bolti vásárlástól el kell tekintenem és ennek még nincs meg az útja, de talán majd egyszer felkiált valaki, hogy neki megvan és szívesen lemásolja...Én meg persze ezeket terjesztem szívesen, ahogy eddig is tettem.

Bobót egyébként szerencsére még nem hosszú időre kötik le ezek, van egy-két kedvence, azokat végignézni, de egyébként csak megy a háttérben és néha odapillant. Kőkemény meló lesz tévéfüggőt nevelni belőle. :)

Viccet félretéve, ha tudtok még hasonló dvd-ről, sikítsatok!!! Most csak zenés, dalolós, mondókázós dvd-knél tartok, a rajzfilmes blokk majd később jön.


9 megjegyzés:

  1. cifra palota megvan nekünk,sztem szuper, olyan mint egy karaoke dvd, nálunk imádják a lányok. ha jöttök, átírom nektek!

    VálaszTörlés
  2. http://karacsony.centrumnet.hu/karacsony_karacsonyi/gyermekdalok/&c=list

    ;-D

    VálaszTörlés
  3. Kriszti!!! Jóó, viszünk üres dvd-t!! Nektek kell a nekünk mgelévő három közül vmelyik?

    Csillikém, itt csak mp3-makat látok vagy béna vagyok?! Zenéből minden létező összes megvan nekünk...de arról majd külön. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó Bobónak,hogy ilyen körültekintő vagy mese ügyben:-))))
    Nálunk most a zsebtévé megy...

    VálaszTörlés
  5. A gyerekdalok és mondókák a sláger nálunk! A többit köszi! Lassan újítanunk kell! Én azt gondolom a tévé nézésről, hogy ha tiltom, akkor annál jobban akarja majd. Ha nem tiltom, akkor talán egy idő után ráún. Vagy nem?

    VálaszTörlés
  6. Rajzfilmben majd tudok segíteni /Pingu pl szerintem elsőnek tök jó, nincs benne szöveg, de értelmesebbek a történetek és a figurák mint pl a Teletubbiknál/.
    Cd-n sok Gryllus-Kaláka van meg nekünk, de azzal pl megleptél hogy a Maszkabálnak van dvd-je! :-)
    Esetleg Halász Judit Ismeretlen ismerősével tudok még segíteni, bár az meg film, csak zenés.

    VálaszTörlés
  7. Andi, mindenben körültekintő vagyok :) kivéve hivatalos, anyagi, vagy olyan ügyeket, ami nem érdekel :)
    Szilvi: rajzfilmben jó vagyok asszem, de majd arról is írok külön, Teletubbiestól mentsen meg az isten. Maszkabál a legjobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hj-t megnézem!! Akkor mikor jöttök? :) Váltsunk mailre javaslom ;)

    VálaszTörlés
  8. Jaj de jó! Örülök, hogy bejött a Minimaxos gyerekdalos ajánlásom! Nálunk is ez a nagy kedvenc!!!
    Viszont a gyllusos Maszkabál nekem nem tetszik, annak ellenére, hogy nagyon szeretem az előadót...:(
    A Cifrapalota tényleg jó, szeretjük! Piroska

    VálaszTörlés
  9. A Gyerekdalok és mondókák tényleg ász!! Annyira jó a zene és az animáció is!! Nagyon ott van!!! A Bújj, bújj lehetne jobb is, de a szülőknek sztem jó segítség a szöveg (sokmindent elfelejt az ember..)Gryllus-t imádom, de még nem szereztem be én sem.. :(Viszont az Alma együttes is nagy kedvenc! Azt ismeritek?

    VálaszTörlés

Mit szólsz?