2011. január 1., szombat

Erdélyi M.M.M. Botond

Ejtettem már ugye szót róla, hogy némiképp egybefolynak és egyhangúak mostanság Botond étkezései. Tegnap délelőtt érkeztünk nagyszüleimhez és ma délután távoztunk. A kettő között fogyott némi mézeskalács, én legalábbis annyit láttam, hogy állandóan azt eszik.


Aztán ma, mikor akartunk útravalót hozni belőle (mert húsz mézeskali nélküli perc egy függőnek komoly elvonási tüneteket okoz), egyiket dobtam félre a másik után mondván, hogy abba már beleharapott valaki (nem tudom, mit hittem, ki tett vissza félig megevett süteményt), aztán kiderült, hogy majdnem mindegyik mézeskalácsot megrágta Botond, de egészen egyiket sem ette meg. Ez vajon a territórium-körbepisilés humán változata lenne? Vagy télire raktároz? Vagy túl sokat hallotta a napokban A telhetetlen hernyócska meséjét, aki  mindenen átrágja magát? Vagy a harapással lefoglalja a sütiket, hogy nehogy a rengeteg testvére és vetélytársa közül egy megegye előle? Igaz, már hathetesen is tartott a konkurenciától, nem hazudtolja meg önmagát, személyisége sziklaszilárd és kiállta az idő próbáját. Éljen Erdélyi Minden Mézeskalácsot Megrágó Botond!

8 megjegyzés:

  1. Már a karácsonyi képeken is azt néztem, hihetetlen, hogy szinte mindig ott a kezében Botondnak a mézeskalács...:-)
    Én a "megjelölés"-re szavazok!!!
    Hiába, van esze, én is így "csinálnám". :-))

    VálaszTörlés
  2. Éljen-éljen!
    A tesóm amúgy azt csinálta kiskorunkban, hogy ha előttünk volt egy tál süti, akkor kivett egyet, egy csomót meg látványosan megnyálazott egy kicsit, hogy azok tuti az övéi legyenek :) Ez vmi genetikailag bevésődött dolog lehet..

    VálaszTörlés
  3. Szerintem lehetséges, hogy az ifjú kutató eddigi vizsgálatai során azt tapasztalta, hogy a különböző alakú dolgoknak különböző íze lehet, még akár hasonló szín esetén is (pl. sajtok vagy csokoládék).
    A fent leírt esetet értékelhetjük úgy (is), hogy itt szisztematikus mintavételezéssel elvégzett alak-íz összefüggéskutatás történt.
    A fénykép alapján megállapítható, hogy a vizsgálat lelkiismeretes alapossággat, a teljességre törekedő és önfeláldozó szorgalommal került elvégzésre.

    VálaszTörlés
  4. Én (István?) : ez a legvalószínűbb valóban!! megint alábecsültem a fiam...

    VálaszTörlés
  5. (bocsánat, hogy nem írta ki a nevemet - valamit elpiszkálhattam)

    VálaszTörlés
  6. Én meg bocsánat, hogy lenyúltam a "napok kotyvaléka" dumádat, utólag hozzájárulsz?

    VálaszTörlés
  7. >Én meg bocsánat, hogy lenyúltam a "napok kotyvaléka" dumádat, utólag hozzájárulsz?
    hát persze :)
    (sőt örülök, de nem nyúltad le, csak hasonlít)

    VálaszTörlés
  8. Én meg örülök, hogy újra itt vagy!

    VálaszTörlés

Mit szólsz?