2011. január 25., kedd

Melyikaza?

Ha hisztizik, ha unatkozik, ha türelmetlen vagy ha utazunk, azzal biztos sikerre mehetünk nála, ha könnyed társalgást kezdeményezünk vele: állatokról. 
Kérdezgetni kell, mesélni róluk (mármint nem történetet szőni, hanem elmondani, hogy hol él, mit eszik, milyen családba tartozik, stb.), érdekességekre felhívni a figyelmét és biztosak lehetünk benne, hogy minimum egy óráig nem tudunk majd se telefonhívást fogadni, se néhány szót váltani mással, se elmozdulni helyünkről, annyira leköti ugyanis a téma, hogy addig kell vesézni, míg már az öngyilkosság határára kerülünk és kínunkban legszívesebben elmenekülnénk jó messzire. Az egyik ilyen társalgásunk apropóján született a játék, ami a "Melyik az az állat, amelyik?" névre hallgat. A címe elég beszédes: én körülírom a feladványt, ő meg az esetek 95%-ban kitalálja azt és egy levegővel már mondja is, hogy "Melyik az az állat", ami azt hivatott kifejezni, hogy leszek szíves a következő találóst kérdést feltenni. Ez is szenzációs, mert amikor teszem azt, az elefántot találja ki, még nem dőlök kardomba, de ma pl. a sasra próbáltam rávezetni (kb: "ragadozó madár, hegyvidéken él, egeret és pockot eszik, éles csőre van") és némi gondolkodás után rávágta, hogy vércse, ettől azért bennem rekedt a levegő. Ami viszont igazán elképesztő, hogy olyan is előfordul, hogy ő tesz fel nekünk kérdést. Ma pl. hármat is, igaz az egyik némiképp zavarosra sikerült.

Bobó: "Melyik az az állat, amelyiknek hosszú farka van és barna?" 
Én: "Ööö..."
Bobó: "A bölény."

Bobó: "Melyik az az állat, amelyiknek hosszú uszonya van és hosszú szeme?"
Én: "Fúú, hát, nem tudom. Melyikre gondolsz?"
Bobó: "Elfelejtetted. Mama megmondja."

Bobó: "Melyik az az állat, amelyik zöld és csúszik és hosszú farka van?"
Bobó: "A kígyó".

Az egy dolog, hogy fel tudja sorolni, mik a hüllők vagy a macskafélék; az is, hogy jó eséllyel helyesen válaszol arra, hogy pl. melyik állat hol él; de az végképp elképeszt, hogy ki tud gondolni egy állatot, aminek aztán elő tudja hívni néhány - adekvát - tulajdonságát és elmondani őket nekünk, hogy aztán megmondja, mire gondolt előzőleg???!!!!! Szerintem zseniálisan jófej.

PS: Aki unja, hogy vagy hisztériázom a (Botonddal kapcsolatos) gondjaim miatt vagy pedig Bobó állatos ismereteit teszem közzé, az hagyja el a blogteret, mert úgy tűnik erre a két témára szűkültünk.

Folytatás ma:
Bobó: "Melyik az az állat, amelyiknek tőgye van és négy lába?"
Bobó: "A tehén".

Bobó: Ki az, akinek két keze van és rózsaszín? A Mama.

Bobó: Ki az az apa, akinek két keze van és az apa? Az Apa.

15 megjegyzés:

  1. Én nem unom, engem mindannyiszor elképeszt ez a tudás, mi még annak örülünk, hogy Réka felismeri és mondja hogy pupu, meg tiris, meg kroko, Bobó meg jön itt a találós kérdéseivel, elképesztő, milyen szókincse van már és vág az esze is nagyon! A középső kérdés a legjobb! :-D :-D

    VálaszTörlés
  2. Ez a sztori ugye csak vicc és az új mesekönyvhöz találtad ki vagy mittudomén... :-o
    Nem mondod, hogy Bobó azt mondja, hogy vércse, meg feltesz egy találós kérdést??????

    VálaszTörlés
  3. Tanúja voltam a vércsés jelenetnek, én is alig hittem a szememnek/fülemnek. Kitalálta az általam feltett találós kérdések többségét is, pl. gólyát, elefántot, de azért a strucc nem ment ;-) még gyakorolni kell. Jó volt, hogy itt voltatok ma!

    VálaszTörlés
  4. Ó, én megértem:DDDDD
    Nünü is ezt nyomja:D Kiegészülve a csillagászati ismeretekkel (komolyan tanulunk a netről a témához), meg a járművekkel, meg a zöldségekkel és gyümölcsökkel...... Szupercukor, de annyira fárasztóóóóóóóó!!!????:D
    Okostojásbobó!:)
    Puszi, Piroska

    VálaszTörlés
  5. Meg még azt is akartam írni, hogy én sajnos nem vagyok ilyen penge az állatokban sem, mint Te, így sokszor ebben a témában is továbbképzésre szorulok, hogy tartsam a tempót!:) Szoktam Rád gondolni, mikor olyan állatot találunk valamelyik könyveben, amiről még csak nem is hallottam, hogy Te tuti ismered még a hangját is:) (Pl. gyerek által ismertem meg az okapit is:)))
    Puszi, PIroska

    VálaszTörlés
  6. Piros, azóta is akarom mutatni a zebra-hangot és most végre eszembe jutott:
    http://www.youtube.com/watch?v=xPmlh_ncsko&feature=related

    VálaszTörlés
  7. Simi, a struccot ma sem tudta :)) Pedig ha megkérdezem, melyik madarak nem tudnak repülni, akkor azt is felsorolja... :o
    Ja és Piros: csillagászat??? Minek kellett utánanézned?? Mesélj mi vár ránk!

    VálaszTörlés
  8. Olyan jókat vigyorgok...egyelőre! :)))))

    VálaszTörlés
  9. Okos-okos Bobó! Na majd holnap meghallgatom ezt a játékot! :)
    Elfelejtetted,Mama megmondja - állati cukiság!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Az utolsó a legjobb! :)))

    VálaszTörlés
  11. Zseniálisan okos ez a Bobó!!! Elképesztő!

    VálaszTörlés
  12. Dani (ki vagy?), épp áll az ágyában és ordibál h "Ki az a nagyfiú, akinek fekete haja van és cuki (ha jól értettem) feje? Az Apa. :))))
    Anna, köszi!

    VálaszTörlés
  13. A volt-évfolyamtársad-Dani vagyok ;)

    VálaszTörlés
  14. Danika, boccs, rád nem számítottam errefelé :))

    VálaszTörlés
  15. miért nem..? járok én mindenfelé.. :)

    VálaszTörlés

Mit szólsz?