2009. július 17., péntek

Zöld lámpa

Botibaba szerdán töltötte a negyedik hónapot, jutalmul egy oltást kapott szerető szüleitől, de ismét bizonyította, hogy rászolgált a kötélidegzetű jelzőre. A doktornéni megkérdezte, mit szól Bobó az almához, barackhoz (ezzel a kettővel kezdtük), de nem lepődött meg, amikor mondtam, hogy imádja...úgyhogy zöld utat engedett a következőknek: málna, szeder (csak a leve, mag nélkül), körte, meggy, sárgadinnye, áfonya. Ujjongtam! Azt mondta, ha mindezt elmesélem bárkinek, komplett hülyének fogja őt nézni :) de bízzak benne, nagyon jót tesznek ezek a gyümik neki. Elmondta, melyik mire jó, de csak a vérképzésre, meg az antioxidánsokra emlékszem.
Na, akkor vágjunk bele. Elsőként alma+áfonya. Mondanom sem kell, hogy imádta ezt is.
Még nem tudom, hogy bevallom-e a védőnőnek mindezt, mert ő szigorúan megtiltotta, hogy októberig (!!!) bármi mást egyen anyatejen kívül....

4 megjegyzés:

  1. Annyira helyes! :) Mi még csak almázunk!

    VálaszTörlés
  2. Figyuka, tedd azt amit jónak gondolsz, persze doki engedélye mellett. Én pl. már örülök, ha a napi 400 ml tápit ledugom a torkán, amúgy meg az alábbiakat imádja:

    banán,
    alma,
    barack,
    zöldborsó,
    sütőtök,
    körte,
    sbarack,
    (a meggy nem... savanya)
    úgyhogy D 10 óraira, uzsira gyümizik, ebédre főzelékezik. reggel-este-éjjel tápi és /vagy tejpép

    VálaszTörlés
  3. Szilike, mi is almával kezdtünk, egy hét után jött be a barack, és most szép sorban a többi.

    Szeder, én még azért nem akarom leszoktatni a anyatejről (Dorka tápszeres, az azért más), arra gondoltam, hogy 2-3 hét múlva elkezdem szopizás előtt adni neki (most két kaja között kap), aztán szép lassan a tízórai csak gyümi lesz. De ahogy eddig nézem, Bobó is szeretni fog mindent.... :))
    Sárgabarcak nem hajtja meg? Borsó nem fújja fel?

    VálaszTörlés
  4. www.lll.hu
    Itt írnak a szilárd táplálék bevezetéséről.
    Te tudod! De szerintem ez a dolog nem arról szól, hogy ízlik-e neki vagy sem. Én boldog lennék, ha lenne annyi tejem, hogy ne kelljen este lefekvés előtt pótlást adjak...
    Azért olvass bele! Minden érvet elmagyaráznak, alátámasztanak. Szerinted amíg nem volt turmixgép, addig is adtak mást a gyerekeknek? Mert szerintem az evolúció során mi még nem alakultunk át (ezen a térem). A gyermekeinknek sokáig nincs foga... nem azért mert még nem képesek a szilárd táplálék emésztésére? Vagy legalábbis még éretlenek hozzá? Gondolom, ha nekik almát kéne enniük, akkor foguk is lenne. Semmiről nem maradtok le, ha vártok 6 hónapos koráig. Lessz még elég időd mindent kipróbálni! Én annak a pártján állok, hogy legyél türelmes!

    VálaszTörlés

Mit szólsz?