2010. április 7., szerda

Ha kell, ha nem, megfordul...

Régen megtanulta ugye, hogy meg kell fordulni, ha lejön az ülőgarnitúráról vagy ágyról. Aztán ezt a tudását kiterjesztette mindenféle bútorról, magaslatról való lejövetelre, amit általában be is tart (kivétel: ld. pl. a húsvéti kézbaleset). Azért idegen terepen szemmel kell tartani, mert néha elhirtelenkedi a dolgokat. 
Nagyszüleimnél a nappaliban van egy kétlépcsős dobogó, onnan egyszeri megmutatás után le is tudott jönni, azóta a nagy lépcsőn is le szeretne tolatni, de ezt még gyakorolni kéne. Múltkor viszont a felső szinten mászkált Bobó és két szoba között van egy kb 3 centis szintkülönbség, amikor először arra járt, kicsit megingott, de megkapaszkodott a falban majd továbbment. Másik két szoba között pedig egycentis szintkülönbség van, megállt előtte, jól megnézte, majd lehasalt, megfordult és elkezdett tolatni..... :))))))))) Majd megzabáltam.
Erre ma...játszótereztünk Alizékkal a Városligetben,

mászkált, bement egy vár alá, majd....





 Gondolom az árnyék-Nap csíkot értelmezte úgy, ahol meg kell fordulnia, de
 1. inkább forduljon meg néha feleslegesen,
 2. úgy tűnik, gyorsan tanul, mert mint látható a másik oldalon már nem fordul meg. :)

Jöjjön még két videó, Botika csúszda tudományáról, illetve a szélmalomharcról, amit a csúszda ellen vív. Ha időnként nem zavarná meg egy fentről lecsúszni kívánó gyerek, szerintem egy órán át elküzdene, még akkor is, ha néha leesik... :) Azért az is kiderül, hogy simán felmászik egyedül és le is csúszik, csak a videózás annak rovására ment, hogy elkapjam, de ez sem szegte kedvét. Asszem stramm kis gyerek lesz.


4 megjegyzés:

  1. nagyon cuki :) Dina is egy darabig popsival tolatott le az 5 centis matracról

    VálaszTörlés
  2. De jóóóóó ez az árnyékmászós technika :-))) Dani egy kissé szuicid hajlamú, mert ő meg mindenhonnan felegyenesedve előrefelé próbál lelépni... Bobó viszont milyen kis óvatos-biztonságos! Mondjuk a csúszdát igen merészen mászta meg, csak ámulok, milyen ügyes! Meg attól, is, hogy nem szegte a kedvét az sem, amikor lepottyant. (Mondjuk elromlott a hangszóróm, ezért némán néztem, és így lehet, hogy Bobó összeszorított fogakkal és angyali mosollyal nyüszített, de csak nem... :-)))))))

    VálaszTörlés
  3. Az első videnyó remélem csak átmenetileg nem indul el nálam!

    VálaszTörlés
  4. Bobó már most is stramm gyerek, az árnyék-szintkülönbség felfedezése zseniális.
    Viszont személyes kedvencem a videóról a 'Megjött az eszed, Botika?' Ezen hangosan kellett nevetnem, bocsesz :-D
    És a lecsúszás is király, azon is kuncogtam :-D

    VálaszTörlés

Mit szólsz?