2010. november 27., szombat

Szemfüles

Biztos életkori sajátosság és nem kéne elérzékenyülnöm és úgy tennem, mintha érdekes lenne, hogy a gyerekem észrevesz apróságokat, de mégiscsak az a kis naplóm fő célja, hogy megőrizze az efféle kedvességeket. Ígérem nem írok le mindent, csak két kedvencemet.


Egyszer izgalomtól reszketve szaladt ki az előszobába egy videókazettával a kezében és mondogatta bőszen, hogy "cica". A Nicsak, ki beszél még-et hozta, aminek az élén (!) van két minimacska. Az életben soha meg nem néztem volna, mi van a videókazetták élén. 

A másik mai: ebédelünk, ő már befejezte és ki-be rohangál a szoba és az étkező között, majd megáll, elvigyorodik és közli, hogy "lovasszekér". Az almapaprikás üvegen ugyanis volt egy apró és halovány lovasszekér, az szállította a savanyúságot. Többször meg kellett néznie és állapítania, hogy az ott valóban egy lovasszekér, mire lenyugodott és folytathatta tovább a dolgát.

Igyekszem megerősíteni az ilyen felismeréseit. Jó lenne, ha minél  több megmaradna ebből az érdeklődő, nyitott, figyelmes és világra rácsodálkozó tulajdonságából, mert valahol itt indul szerintem, hogy később érzéketlenül megy-e majd el egy hajléktalan mellett vagy nem. Kemény meló ez a gyereknevelés, de tényleg. Hiszem, hogy ilyen apróságokon (is) múlik, hogy milyen ember lesz ő és milyen élete lesz. Azon pl., hogy hogy reagálom le, hogy talált egy kva macskát egy videón.

6 megjegyzés:

  1. Ide mér nem kommentel senki? Ez annyira édes, én imádom az ilyen apróságokat, bár nálunk csak és kizárólag cicákat és kacsákat szúr ki olyan helyeken, amire rálegyintek, á, úgysincs ott cica, mért lenne, de amikor jól megnézem, látom, h mégis van. Én egyelőre ilyenkor (még?) őszinte lelkesedéssel ugrom ki a bőrömből, sztem is fontos lenne ez.

    VálaszTörlés
  2. Azért mert ezt észre sem vettem, csak amikor Judit írta, hogy mér nem.

    Ezek annyira jó dolgok! Plussz még azt bírom, hogy pl: a tűzoltó autó oldalán összecsavart locsolócső neki csigabiga. A kapaszkodó a lépcső mellett (bumszli-cső-bumszli) szerinte csont. ÉS TÉNYLEG! :D Meg még sorolhatnám :)

    De majd biztos elmúlik, mert majd elmondom/megtanulja, hogy ott nincs helye csontnak, miért lenne ott csigabiga, meg ugye a videókazin mit keresne két minicica és majd szépen azt látják a világból, amit látniuk kell. :( Tudom kiábrándító voltam.

    VálaszTörlés
  3. Életem, azért nem írt senki, mert egy napon két Bobó-eszét-méltató posztra senki nem kíváncsi :))
    Dia, utoljára kérdem: mikor látunk titeket? Nagyon kíváncsi vagyok már a kis gyönyörű Lufipofi fiadra!!!

    VálaszTörlés
  4. Őőőő, írok skype-on, ha látlak és megbeszéljük. Egyébként a múltkor a pónis ügykor, itt voltatok tőlünk kb: 5 percnyire. :)

    VálaszTörlés
  5. Én is imádom bennük, hogy a legapróbb részleteket is észreveszik! Akkor nehezebb a dolog, ha még nem érted, mit mond, csak azt látod, hogy nagyon mutogat valamire, és egy számodra ismeretlen szót ismételget :)
    Azon meg meg sem lepődöm, hogy két állatot, illetve állattal kapcsolatos dolgot szúrt ki Bob :)

    VálaszTörlés
  6. Nahát, engem az nyűgöz le mostanában mindig - azon túlmenően, hogy Bobó milyen okos és ügyes - hogy miért a cica és a kacsa minden gyerek kedvence??? :-)))

    VálaszTörlés

Mit szólsz?