2009. április 2., csütörtök

Mai fürdés képekben

Itt kezdődik a dolgok túlreagálása. Hiába gügyögök neki, hogy öt perc múlva cici lesz a szájában, nem tetszik neki a meztelenre vetkőztetős macera.
Úgy belemart a hajamba, hogy csak na. Csak magamat hibáztathatom, türelmetlenül üvöltő gyereket puszilgatni... Ma úsztunk először mélyebb vízben. Igaz, hogy a köldökcsonkja hat naposan leesett, de még kicsit piros volt a helye, ma adott zöld utat a védőnéni! Juhhhúú! Kicsit mintha jobban viselte volna így, hogy jobban ellepte a víz, gondolom nem fázott annyira. Ma végre hasra is fordultunk, a hátát, fenekét is tisztességesen lesúroltam. Itt a mélypont. Néha hang sem jön ki a torkán úgy visít. Azok a talpacskák!!! Ilyenkor már látja a fényt az alagút végén. Ilyenkor kicsit visszazuhan, de szerencsére innentől már csak 5 másodperc és elönti a száját a tej.

18 megjegyzés:

  1. Drága szívem, hogy kivörösödött a sírástól :)
    Majd csak megszereti idővel, nekünk már egész jól megy, habár mi már köldökcsonkkal is belemerítettük...
    A puszilgatást meg ne bánd, azon a pár másodpercen nem múlik semmi, és nekünk annyi JÁR! ;)

    VálaszTörlés
  2. Milyen férfi ez? Se a meztelenre vetköztetés, se a cici reménye, se a hátát dögönyözés nem tetszik neki... Lehet, mégse várom meg...:-))

    Olyan ari igy üvöltősen is!!!!!!!(Gondolom neked nem ez a legfőbb gondolatod ilyenkor :-)
    Tetszik a gyereked, na!
    Kitartás, Drága! Sokat gondolunk Rád!
    P

    VálaszTörlés
  3. Te kedves Zsuska! Úgy látom ez az egyhúron pendülés nem véletlen.Mint arra már az előzőekben is utaltam: a gyermekvállalás felelősség. Lehet, hogy ti ezt jó játékszernek tekintitek,azonban sokat árthattok a piciknek ezzel. Úgy érzelmileg mint egészségileg. De mivel ez nem a te blogod,ezért nem foglalkozom veled hosszabban.
    Ám tanulhatsz. És a sok tudatlan, tapasztalatlan kezdő anyuka is. Az itt szereplő pici - aki Botond névre hallgat- tényleg tüneményes. Arról azonban nem tehet a drága, hogy ilyen anyukája van. Először is látszik, hogy fogalma sincs a gyermeke iránt érzett felelősségről. Miért is? Ez a picurka következetesen rosszul érzi magát. Tudomásul kéne venni, hogy Ő most jött erre a zűrös világra.Egyértelműen látszik, hogy folyamatosan fázik. Ahogy elnézem a képeket, elég lengén van öltöztetve.És hogy fokozzam:
    a fürdetési képeken egyértelmű jelét adja, hogy iszonyúan szenved a hidegtől.Gondolj bele:a növényt is szoktatjuk a hőmérséklethez
    mielőtt végleg kitelepítjük a kertbe. Ez a pici baba most jött a világra. Hozzá kell szokni az önálló lélegzéshez, étkezéshez, és természetesen a szervezetének a hő érzékeléséhez.
    Pont úgy, mint egy hőfokszabályozó. Éppen ezért nem visszük 10 napos korától - azonnal 1 órával kezdve - sétálni az utcára. ( és azóta is rendszeresen) Még ilyenkor nem alakul ki ellenálló képesség!Ez az abszolút felelőtlenség! A test hőmérséklete általánosan 34-36 C-fok. Ahhoz, hogy ezt a hőmérsékletet egy ilyen pici szervezet, aki most kezdi magának beállítani, még nem tudja folyamatosan biztosítani. Tehát mi következik ebből? Ki van téve erősen a meghülésnek. És ebből komoly baj lehet,ugyanis az ellenálló képesége nem kifejlett.Nos nagy okos Patriszianéni! Miért nem hívtad fel inkább kedves blogoló ismerősödnek a figyelmét pl. erre a fontos jelenségre. Azzal, ha hagyjuk szó nélkül
    a hülyeséget, nem segítünk. Sőt! Mi akik felelősséggel fölneveltünk jóegynéhány gyermeket, kutya kötelességünk odafigyelni az új generációra. A szeretet nem egyenlő a majmolással.És itt hívom fel minden olyan hozzászóló figyelmét. Csak a buta ember nem fogadja el a tapasztaltak tanácsát és nézi le az idősebb generáció bölcsességét. A gyermek nem lutri! Majd megszokik, megszokjuk egymást és hasonló blődségek. Ezek a szavak csak és kizárólag az önző - mint korábban utaltam is rá -
    emberekre vallanak. Aki csak és kizárólag magát szereti,és imádja, ha csak és kizárólag
    vele foglalkoznak, és ezért bármire képes,(ám haragszik azokra akik ezt nem így gondolják). Akár a gyermekvállalásra is. Márpedig, ha ezt akármelyikőtök is megkérdőjelezi, az csak ezt a tézist igazolja.És végül rátérnék a kedves anyukára ezen teóriám igazolására: miért nem látszik egy képen sem, egy őszinte, szeretetteljes kifejezés, csak durcás? Kire haragszol? A világra? Még a picivel sem tudsz őszinte mosolyt fakasztani? Próbálj meg magaddal és ezzel együtt a környezeteddel, a világgal megbékélni. ha nem így gondolod, saját magadhoz sem vagy őszinte. Ezzel pedig nem lehet együtt élni boldogságban. A boldogságra pedig a babának nagy szüksége van, de a mamának sem utolsósorban.
    Várom a cáfolatok! előre megmondom, nehéz lesz találni.Csak őszintén!(gyermekpszihológus)

    VálaszTörlés
  4. gyermekpszichológus!
    köszönjük szépen az eddigi figyelmet és az okoskodást,
    most viszont azt gondolom, a jövőben jobb lenne, ha a továbbiakban inkább mások gyermekeit nevelgetnéd "felelősségteljesen",az én családom körül ne fontoskodj tovább.
    nem tudom, milyen alapon ítélkezel,ismeretlenül, egy monitor mögé bújva, és írsz a Virágról ilyen eszméletlen baromságokat, de kérlek-felszólítalak, fejezd be.
    te nem jó tanácsokat osztogatsz, hanem eljátszod itt a nagy tudású szaktekintélyt.
    senki sem kíváncsi itt erre, foglalkozz a saját generációddal,vagy akivel akarsz, de innen sürgősen tűnj el.

    a családapa

    VálaszTörlés
  5. Kedves Családapa! Úgy tűnik, hogy fáj az igazság.Nem tűnök el, mert ha valaki így kiteregeti a magánéletét el kell, hogy viselje a kritikát. Igazán sajnálom, hogy ahelyett, hogy elgondolkoznátok az igazság felett, ezt váltotta ki belőletek. Ezen is látszik, hogy igazam van mely megkérdőjelezi érettségeteket a gyermekvállalásra. A "családapa" fogalom a felelősséget is takarja ám!Az anyuka intelligenciájára vall, hogy maga helyett téged sarkall a gorombaság megírására. Egyébkén legalább gondold végig mit is írtál.""... eljátszod itt a nagytudású szaktekintélyt.senki sem kiváncsi itt erre, foglalkozz a saját generációddal, stb.stb.stb." Csak az igazat írtam, s bölcsebb lenne inkább megfontolni, mintsem gorombáskodni. Nem írtam semmi olyat, amit egy józanul, felelősséggel gondolkodó sértésnek venne. Óvatosságra intenélek a továbbiakban, ha már csak a pici babát nézzük.
    Feltettétek már egymásnak azt a kérdést, hogy mit is rejt az a fogalom, hogy szeretet és felelősség? Gondoltatok a jövőre? Tudjátok minek mi a következménye? Ajálom szives figyelmetekbe ezeket a kérdéseket.Amíg ezt nem tisztázzátok, addig nincs miről vitatkozni. Egyébként úgy gondolom, ez egy nyilvános fórum, s bízom benne, azért akad olyan olvasó, akinek viszont mondok valamit. Tulajdonképpen ez a célom a jelentkezéseimnek, nert szánalmasnak ítélem a mostani fiatalok ismeretét az élet kihívásairól. Nekünk pedig kutya kötelességünk benneteket tanítani, hogy ti is tovább tudjátok adni a tudást. Mert ugye a tudás nemesít! Tanulni pedig soha nem szégyen. PÁPÁ!
    "gyermekpszihológus"

    VálaszTörlés
  6. Én sem értem hogy ki kíváncsi a tanácsaira. :O. Nem lehetne csak akkor, ha kéri valaki??????

    VálaszTörlés
  7. T. Szakértő!
    talán nem is a tartalommal van a gond, azzal lehet egyetérteni, vagy nem egyetérteni, de a stílusa egyszerűen bicskanyitogató, már a kezdetektől fogva. Pláne, hogy ha valóban segíteni szeretne, akkor miért bántóan, gorombán kritizál és sérteget. Nincs meg az összhang, ez így csak támadásba csomagolt okoskodás. ezt így tényleg nem lehet komolyan venni, ez ebben a formában csak öncélú vagdalkozás. Ha valóban üzenni akar, találja meg a megfelelő hangot a "célpontjaival", az ilyen fogadatlan prókátor nem is várhat mást, mint az olvasók jogos felháborodását. Remélem, hogy a sokat hangoztatott elveket, magára is érvényesnek tekinti, és ebben a szellemben Ön is elviseli a kritikát, hiszen én sem "írtam semmi olyat, amit egy józanul, felelősséggel gondolkodó sértésnek venne. Óvatosságra inteném a továbbiakban..."
    (igen, Önt idézem, látja, csak ragad ránk valami).
    Üdvözlettel:
    D.É.

    VálaszTörlés
  8. Tisztelt D.É.!Mi az a stílustalan ami Önnek bicskanyitogató? Nem tudom milyen korosztályhoz tartozik, ezért nem kívánom értékelni a hozzászólását és ezzel együtt magamra venni. Most viszot az leszek.(bicskanyitogató)!Nem igazán állt sorban mikor az észt osztogatták. Igyekszem felvenni az alpári stílust, mert úgy veszem észre itt ez a sikk. Minden megállapításomat, észrevételemet igyekeztem közérthetően levezetni, elmagyarázni. Igaza van!
    A közönséges ember megszólalására le kell alacsonyodnom, és az ő szintjének megfelelő stílusban kell beszélnem. Igaz, hogy ez távol áll tőlem, de ha itt ez a stílus a divat, igyekszem igazodni ehhez. Hátha sikerül megértetni a probléma lényegét. Ugyanis ezt még nem érzem, hogy valaki is megértette. Azért nem adom fel, mindenkinek lehet jó napja. Még az önhöz hasoló gondolkodóknak is. Nem tudott megcáfolni. Játszani a sértettet, ha nem értünk egyet valamiben, az nem nagy intelligenciára vall.Még egyet sem olvastam. Vagy rosszul értelmezem? Ez a mimózák klubja? Érvek nélkül? Hát ez nagyon szánalmas.Várom a napsugarat!
    "Gyermekpszihológus"

    VálaszTörlés
  9. Ez a psziho-névtelen egy elmebeteg.

    VálaszTörlés
  10. MS, sztem moderáld ki, ennek semmi értelme és senkinek nincs is rá szüksége. főleg te ne mérgezd ezzel magad, a babádra figyelj, ne egy vadidegenre pazarold az energiádat, akinek egyedül az okoz örömet, hogy fűnek-fának beszólogathat. remélem nem szűnik meg miatta a blog.
    hajrá, puszi
    D.É.

    VálaszTörlés
  11. Tisztelt gyermekpszichológus!

    Ön még a saját foglalkozását sem tudja helyesen leírni ezért nem értem,hogy milyen módon kaphatott diplomát.Ha nem sértem meg akkor elmondom az őszinte véleményemet én is.Szerintem ha Ön valóban az amiknek mondja magát akkor jelenleg munkanélküli, elmeháborodott és kezeltesse magát!!!(ha gondolja vállalom a kezelést)Az olvasottak alapján nem értem,hogy egy olyan ember aki véleményem szerint 0 ismétlem 0 szakmai tapasztalattal rendelkezik miért pofázik bele ennek a családnak az életébe.Ennek a babának még nincs szüksége gyermekpszichológusra a szüleinek pedig már nincs.Szerintem azzal segítene a legtöbbet ha erre a blogra soha többet nem írna, szépen csípőre tenné a kezét és átballagna Kapuvárra köcsögnek.Jajj, netán alpári a stílusom?!Akkor ezt kapja ki ( vagy be?)

    ( ) )
    ( ) )
    ( )
    ( )
    ( )
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    ( )
    ( )
    ( )
    ( )
    ( ) )
    ( ) )
    ( ) ( )
    Igen, jelen helyzetben ennyire egyszerű vagyok,de nem érdekel éppen úgy ahogy maga sem!
    SOHA TÖBBET NE ÍRJON!!!!!!!!!!!!!!!!

    Tisztelettel: pszichiáter( Botond nagybátyja)


    U.i.:köszönjük Bobó nagyon jól érzi magát, visszanyerte én lassan meg is haladja a születési súlyát!Ja és "üdvözli" Önt!

    VálaszTörlés
  12. sikítok....másodszor szállt el a kilométer hosszú hozzászólásom. A rendszer nem akarja meghallgatni a tippjeimet fürdetés témakörben... Akkor csak azt mondom, hogy imádom a pucér újszülött popsikat, és a puszilgatás nem időhúzás, hanem a korai kötődés, testkontaktus, anyai szeretet, stb. stb.stb. megnyilvánulása, és mint ilyen ELENGEDHETETLENÜL fontos része a fürdetésnek.
    a hülyékkel meg ne foglalkozz, szar élet az, amiben vadidegeneknek kell az észt osztani névtelenül-arctalanul. Szuper anyuka vagy :)

    VálaszTörlés
  13. hova tűnt a véres verejtékkel megírt hozzászólásom ;(?

    VálaszTörlés
  14. közben rájöttem, hogy nyilván előzetes moderáció van :) nem kell mind az összes fél és egész hozzászólásom betenni ;)

    VálaszTörlés
  15. Kedves Gyermekpszichológus!
    Kérem, ne hozzon szégyent ránk, pszichológusokra, hiszen mi nem szólunk bele mások életébe, tanácsot csak akkor adunk, ha kérnek rá, és ismerjük a kompetenciánk határait, tudjuk, hogy a gyermek testhőmérsékletéről való elmélkedés nem a mi szakterületünkhöz tartozik. Tudjuk azt, hogy mi kell egy pár napos baba anyukájának, és az nem a kritika, hanem egy másik dolog, amit jobb, ha gyakorol, úgy hívják, hogy "megerősítés".

    Alizt én januárban is vittem sétálni, órákra is, pedig még nem volt 6 hetes, és még 1-szer sem volt beteg, sőt, láthatóan élvezte. 3,5 hónapos, és még él, pedig biztosan én is felelőtlen anyuka vagyok, mert bár befűtöttem, de nem sikerült elérni az áhított 37 fokos fürdőszobai hőmérsékletet.

    Bocsi, Virág, de nem bírtam szó nélkül hagyni.

    Ja, és a hozzászólásunkhoz mi, pszichológusok a nevünket is adjuk.

    Simkó Anna

    VálaszTörlés
  16. az előbb felajánlotta a rendszer ezt a bejegyzést, és most itt olvadozom az icipici Botitól. Annyira hihetetlen, hogy nemrég egy ilyen kis síró-rívó baba volt, most meg egy akkora nagyfiú már!

    VálaszTörlés
  17. Én is véletlenül keveredtem ide újra, és milyen jó, mert milyen kis picurka volt már itt Botond! Mintha nem is ő lenne :)

    Kiderült már, ki ez a "gyerekpszichológus"?

    VálaszTörlés
  18. Zsuska, szerencsére eltűnt gyorsan, soha nem derült ki.

    VálaszTörlés

Mit szólsz?