2010. március 5., péntek

Protko project cancelled

Pontosan egy másodperccel azelőtt következett be a dolog, hogy tárcsáztam volna a Gyermekfogorvosok Országos Egyesületének Protézis-osztályát, hogy megrendeljem a csillogó miniprotkót a gyerekemnek. Két legyet ütöttünk volna egy csapásra: végre tudott volna rágni és a szülinapi ajándékán sem kellett volna törnöm a fejem. Na, de gigászi tervem meghiúsult.
Három és fél hónapja nőtt ki első (és eddig utolsónak hitt) két foga, azóta semmi. Annyira sajnáltam szegényt, hogy mindent eszik már, rágni mégsem tud rendesen, drukkoltam neki nagyon, hogy gyorsan nőjön ki a többi is, de hiába. Kényszeresen tapogattam az ínyét, de semmi. Minden rosszabb éjszaka, szorgosan kentem az ínyét, hogy hátha, de semmi. Már belenyugodtam, hogy neki ennyi jutott fogakból. Fel is hagytam a szájában turkálással pár napja, mert az éjszakák is elég nyugalmasak voltak (sőt, még az átlagosnál is kicsit jobbak), de ma megint lecsekkoltam éééééééééééééééééééééésssss ott volt a harmadik fog a szájában!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Felül, jobb oldalon: Jobb egyes, asszem így hívják.
Már megvolt az időpontunk a gipszmintavételre, de gyorsan lemondtam és elmorzsoltam még pár könnycseppet, ahogy egyébként teszem minden egyes icipici fejlődésnél vagy változásnál. Ez a fog zokszó nélkül bújt ki valamikor az elmúlt 4-5 napban. Komolyan, se éjszaka, se nappal nem volt semmi jele, hogy mi készülődne a kis testében. Nem ért ő rá ezzel foglalkozni, sokkal fontosabb dolga van mostanában: járni tanul. Már simán halad 4 métert is, egyre többet megy így a mászás helyett, persze gyakori a seggreesés, de rögtön feláll és halad tovább. Hihetetlen napról napra figyelni az apró változásokat: már tud irányt változtatni, már ki tud kerülni dolgokat, már át is tud lépni dolgokon, stb. Megy bele a nagyvilágba, az egész arra vár, hogy ő felfedezze. Ráadásul itt a tavasz is! 
Mit számít ehhez képest, hogy egy félnégyzetcentis csontdarab nő éppen a szájában? Jó lenne, ha összes többi ilyen észrevétlenül bújna ki....

2 megjegyzés:

  1. Néha én is azt hiszem, hogy marad a 4 fog. Bááár, nálunk nyűg és szarul alvás éjjel az van kb. 3 hete, de ezenkívül eredmény az nuku.
    Drakula a 3. hoz

    VálaszTörlés

Mit szólsz?