2010. április 15., csütörtök

Esős napok...

Feszült vagyok, úgyhogy csupa olyannal tarkítanám a bejegyzést, amit ki kellene csillagozni vagy húzni vagy fütyülni, úgyhogy a *-ok helyére képzeljetek oda egy-egy csúnya szót. 
Hiába csináltunk mindennap valami szuper kis programot, * nyűgös napjaink vannak és amikor megláttam ma reggel amint a * Németh Lajos beszámolt róla, hogy tulajdonképpen jövő hét végéig esős napok lesznek, majdnem elsírtam magam. Botond sincs jó passzban- finoman szólva-, tuti a foga is * fáj, mert megállás nélkül a szájában matat, folyton ki akar menni az erkélyre és a folyosóra, valamint -ami eddig abszolút nem volt rá jellemző - * rosszul eszik és ezzel az őrületbe kerget. A reggelivel és a vacsorával nincs gond, mert a kenyeret számolatlanul tudja enni (csak akkor hagyja abba, ha elfogyott, amíg látja a tányéron, addig nyomja magába), viszont a tízórai és az uzsonna botrány: a gyümölcsöt csak turmixolva volt hajlandó mindig is enni, most viszont 3 faalt után rázza a fejét és nyüszít. Ha viszont darabkákban adom, még hangosabban nyüszít. ****. Bekeményítettem és nem a könnyebb megoldást választom (keksz, rudi, puszedli vagy ilyesmi), hanem küzdünk. Az ebéd dettó. Olyan ételeket nem hajlandó megkóstolni sem, amit eddig imádott. Kedden pl. Simiéknél voltunk (ez a nap volt a mélypontunk), ott végül túrókrémes kenyeret ebédelt miután az én isteni répafőzelékemet, egy üveges bébikaját és Aliznagymama zöldbabfőzelékjét ordítva eltolta magától. * kiakasztott. A játékait csak piszkálja, Maszkabál dvd-t meg mégsem lehet reggeltől estig nézni, szóval eléggé meg vagyunk lőve. Kedden legszívesebben (a határán voltam) bevágtam volna az ágyába, rázártam volna az ajtót és sikítva elmenekültem volna itthonról. Az a szép, hogy én minél türelmetlenebb vagyok, ő annál nyűgösebb. Igen ám, de amikor nem jó, amit éneklek (rázza a fejét és nyüszít), nem jó a zene, amit beteszek neki (rázza a fejét és nyüszít), nem jó a mese, amit olvasok neki (rázza a fejét és nyüszít), csak mászik bele az ölembe, tapossa ki a belem, szanaszét karmol és nyüszít (!!!!!!), akkor nálam is elszakad a cérna. A keddi mélypont után én is kicsit erőre kaptam és ő is kicsit jobb kedvű lett, a mai nap pedig megint eggyel jobb (pedig ma még nem is voltunk kinn), úgyhogy azért már látom a fényt az alagút végén, csak sütne már ki a * Nap és mehetnénk végre a játszótérre!
Ironikus, hogy egyébként tökjó kis programjaink voltak:
- Szombaton voltunk Állatkert Játszóházban

-Vasárnap nem emlékszem mit csináltunk. Ja, szavaztunk délelőtt, délután meg volt Szandra és Kinga, majd Bobókeresztanyu.
-Hétfőn itt volt nálunk Zsófi, Dina, Júda, Judit és Lilla. Szuper kis nap volt, minden gyerek tökjól megvolt, Bobó Dinával iszonyú jól eljátszott, fogócskáztak, aztán bezárkóztak a gyerekszobába... :) Összes kép itt.
-Kedden délelőtt volt itthon a mélypont, ugye, dráma, dráma, dráma, dráma, majd Simiéknél egészen jól megvoltunk, de a délutáni alvás után megint botrány állapotban volt a kis drágám, úgyhogy hazajöttünk. Fotó nincs.
-Kedd este mondtam Győzőnek, hogy én másnap elhúzok az Ikeába, muszáj volt kimozdulnom, de végül együtt mentünk el, mert a * eső megint zuhogott és rájöttem, hogy az Ikea végülis tökjó program Bobónak, így is lett. Ő rohangált, mászkált, nézelődött az apjával, én meg vásároltam egy-két dolgot. Utána még kimentünk kicsit a Sugár és az Ikea közötti részre kavicsozni és ezzel hálsitennek el is ment a nap kritikus része. Délután még lejöttek Szandráék, úgyhogy végül ezt a napot is túléltük. Ráadásul vettünk Bobónak egy * szuper ágyneműt és néhány apró játékot.

-Ma pedig a folyosóig jutottunk, mert bár elkezdtem felöltöztetni, de a * eső megint elkezdett szakadni.


Itt volt viszont Bobókeresztapu, néztek együtt Gyerekdalokat és délután még megyünk egy másik játszóházba Szandráékkal. Btw főhőünk ma 13 hónapos. 


Holnap pedig ismét vendégeket várunk és hétvégére is szuper programjaink vannak, de azok szabadtériek lennének, szóval ha megtenné a * időjárás, hogy jobbra fordulna, * hálás lennék!

12 megjegyzés:

  1. Akár én is írhattam volna!
    Ádám dettó, én a béka segge alatt...

    Gratula a 13. hónaphoz.

    Hátha hétvégén...ha nem, akkor...

    VálaszTörlés
  2. Ja, még kérdezni szerettem volna, milyen apró játékot emlegettél, amit vettetek?

    Egyébként tegnap este mi is játékboltban jártunk, hátha leköti az édes Manómat legalább az újdonság...hát nem!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Hidd el, nem vagy egyedül. Amikor foga jön akkor nálunk is ez megy egész nap. A sz@r is ízetlen, semmi nem jó, sehogy nem jó. Én is egész nap csak lestem ,h eláll-e az eső. mondjuk nálunk volt kerek 20 perc mikor nem szakadt csak csepegett, azonnal toltuk le a taxit. Amúgy meg felöltöztetve az erkélyen sertepertélt, meg vártam óránként, hogy mikor lesz már fél8 (fürdetés)...
    A múlt héten odáig fajult a kezelhetetlensége és nyűgkoncertje, h szégyen, nem szégyen elvittem az orvoshoz, ja persze a fő ok az volt h fényevővé vált. Volt olyan nap, hogy 5 kanálnyi ételnél több nem ment le és ami már a vég volt, h a tápszer sem kellett neki nappal. Abból élt amit éjjel megevett. MÁr azt is hittem, hogy ennyire beindult a dackorszak és örökké ilyen marad Dorka. De nem... a foga volt...

    Nálatok milyen a hőmérséklet, hogy ilyen paplannal takarózik Bobó???? Csak azért kérdezem mert D-n pizsama van, alatta rövidujjú body és csókolom. Paplanja van ugyan de sztem még sosem használtuk.

    Jancsi

    Gratula a 13 hóhoz!!!

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom h nálatok is ez van, bár gondoltam h nem mi egyedül viseljük rosszul ezt az ítéletidőt.
    Játékok: vettünk egy tornyot (mert még csak 6 van neki, nem túlzok, megszámoltam, így van 7...., de ez annyira menő!)
    http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80021008
    és 4 ujjbábot, ami nincs fenn a honlapon, de helyesek nagyon, nem az amit csomagban árulnak, hanem külön egy pillangó, egy szalamandra, egy kígyó és egy csiga. :)

    VálaszTörlés
  5. Csilli, 21 fok van ált., de nem olyan vastag ez a takaró, mint amilyennek tűnik ;)
    Na, azért Bobó ennél többet eszik, sőt végül majdnem mindig sikerül normál adag rendes kaját belediktálnom, csak kva nehezen haladunk, pedig asszem pont te írtad anno h ha Dorkát ilyen gyorsan etetnéd, kihányná az egészet :))
    Na, hát nálatok sem könnyű, elhiszem, gondolom mindenki szenved...Nálunk is fél 8 a mágikus időpont :)

    VálaszTörlés
  6. értem. nálunk 24 az állandó.

    múlt héten ngem is ütött-harapott-húzta a hajam, olyan volt mint egy kerge... és minden étkezés egy harc volt, bár én nem szoktam tukmálni meg erőltetni, mert velem ezt tették anno és nem akarom ezt a hibát elkövetni. De azért a napi 5 kanálnál már én is ott voltam, hogy bakkkerrrr.... :-((((

    mióta kijött a foga újra boldog és vidám és nem üt-vág... :DDDD de ettől még az esős nap nálunk is uncsi, mivel nem köti le a mesekönyv - csak a lapozgatás - meg úgy általában semmi sem 5 mp-nél hosszabb időre, legalábbis itthon.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon menő ez az ágynemű és tündérien alszik benne Bobó! A folyósós képeken pedig megzabálom, mennyire el van szontyolodva, nagyon édes! :-)

    VálaszTörlés
  8. ez valami 13. havi rémség lehet. G. is megőrült én teljesen kész vagyok... kicsit segített, hogy látom nálatok is volt ilyen korszak...
    puszi

    VálaszTörlés
  9. Évi!!
    Örök hálám, amiért írtál ide, mert teljesen elfelejtettem ezt a posztot, és pláne a fotókon beszartam!!! Egyrsézt h mennyire atomcuki volt itt Bobó, másrészt h Lilkó felismerhetetlen :))) Nektek fel a fejjel, én most jót derültem a rinyámon, a mostani életkorát sokkal nehezebbnek ítélem :)))

    VálaszTörlés
  10. haha, én Lilkót észre sem vettem, tényleg felismerhetetlen :))))) Bobó meg tényleg atomcukker! én már azon lehidaltam, hogy az agárdi képekhez képest mennyit változtak a kölkök vonásai.
    Nem tudom hogy lehet annál nehezebb, amikor egy gyerek egész nap nyüglődik, semmi sem jó, itthon dögunalom neki, egy percre sem bújik ki a seggemből, nekem meg lóg a belem, hogy mindig legyen vmi progi, ami leköti, különben jön a visítás... mindegy, át kell állnom rá, hogy sokkal több aktív foglalkozást igényel, nem elég egy órát játszani vele, hanem egész nap szórakoztatnom kell. Elkényelmesedtem :)

    VálaszTörlés
  11. Csak megsúgom ám, h sztem te (és én is amúgy) eddig voltál mázlista, nagyon sok gyereknek defaultból kell ennyi foglalkozás, mint Grétának most, amitől te kifingasz, gondolj bele, h van, aki a gyereke születésétől fogva ilyen szinten kell, hogy szórakoztassa, és ez nem egy kis passing phase.... :)

    Basszus gyanútlanul felkukkantok, h van-e vmi új poszt, erre odavonzza a tekintetem a hozzászólásokhoz, h Lilkóról van szó, miezitt? Cukker volt mind! Júda változott a legkevesebbet, nem?

    VálaszTörlés

Mit szólsz?