2009. augusztus 26., szerda

Hogy lehet az, hogy

1. Bobót lehetetlen háton bepelenkázni és átöltöztetni, mert akárhogy feszítem, szorítom, nem marad háton, hanem egyből átfordul hasra; ellenben: ha valahogy hátrafordult félálmában éjjel vagy hajnalban, képtelen visszafordulni hasra (és neadjisten magától aludni tovább), hanem kis nyikkanásokkal oda kell hívnia magához és mint egy hátára fordított büdösbogár meg kell várnia míg hasra helyezem őfelségét?? 2. Bobó képtelen normálisan eljátszani a játékaival, képtelen hosszú ideig lekötni magát, továbbmegyek: szanaszétunja a játékait; ellenben: hónapok óta egyetlenegy játék van a kiságyában a nappali és egyetlenegy játék az éjszakai alvásához, ezekkel képes akár félórát is csöndben elszórakoztatni magát elalvás előtt??? Hónapok óta ugyanaz az (unalmas??) textilkönyvecske, minden áldott nap és mégis imádja, elpörgeti, forgatja, rágcsálja. Érdekes dolgok ezek.

3 megjegyzés:

  1. A 2)-hez nem tudok hozzászólni, de az 1)-sel most kicsit megijesztettél. Marcit is vissza kell fordítgatni, ő fel se ébred, csak nyöszörög, én megyek, visszahuppantom, ő alszik tovább. Most, hogy hátról is fordul már hasra, sokszor, gyorsan is, azt várom, hogy éjjel is megcsinálja majd, csak kis gyakorlás kérdése.
    Ezek szerint hiába várom???

    VálaszTörlés
  2. 1. Szerintem csak az van, hogy még nem megy annyira kézségszinten a fordulás, hogy éjjel álmosan is automatikusan csinálni tudja!

    Pelenkázásnál meg azt szokták mondani hogy próbáljunk valami olyat a kezükbe adni ilyenkor ami nagyon érdekli őket, akár olyat amit máskor nem szabad és akkor talán háton maradnak, nálam néha bejött/bejön ez, de nem mindig...

    VálaszTörlés
  3. 2. Ez meg szerintem már az alvósbarát kategória, már ilyenkor kiválaszthatnak valamit amihez kötik az alvást, ami megnyugtatja őket és azt gyűrögetik, morzsolgatják, szeretgetik akármikor, akármeddig később is amikor már nagyobbak, úgyhogy vigyázz Virág, lehet hogy egy textilkönyv lesz a kisbarát??! :-)

    VálaszTörlés

Mit szólsz?