2009. szeptember 13., vasárnap

Bobó és a fürdés

Élete első kb másfél hónapjában azt hiszem kijelenthetem, hogy gyűlölt fürdeni. Elejétől a végéig tombolt, ordított, úgyhogy maximum másfél percig tartott a művelet.
A fordulat úgy állt be, hogy egyszer cumit adtam a szájába a kádban, amitől elhallgatott és rájött, hogy lám, lám nem is olyan rossz móka ez, ha nyitva van az ember szeme.
Nagyon lassú folyamat volt eljutnunk a jelen állapotig, és rendkívüli szórakoztató képességeket igényelt tőlem, de mára már nyugodt szívvel mondhatom, hogy imádja. Amint leteszem a fürdőszobai pelenkázóra, elkezd rúgkapálni, levegőért kapkodva csapkodni, hangosan röhögni, rosszalkodni, forogni, lemászni az asztalról, stb. A kádban pedig vagy valamelyik fürdősjátékát tömködi a szájába, vagy a kezét. Nem rég fedezte fel az önmagáért való fürdést, vagyis, hogy minden kellék nélkül is jó tud lenni, ha irgalmatlan vergődésbe kezd és csapkodja a vizet. Ha egyszer rákezd, nincs megállás, úszni fog minden, nekem is le kell vetkőznöm, mert csavarni lehet a ruhámból a vizet. Nagyon vicces tud lenni, ilyenkor általában szakadok a röhögéstől, amitől ő is nevet, ördögi kör. Egy dolog van, amit még nem szokott meg: ha a szemébe megy a víz. Ettől még mindig képes kiborulni.

4 megjegyzés:

  1. Iszonyú édes!:-) Eleinte Kira is gyűlölte a fürdést, majd rájöttünk, hogy ha jó melegre csináljuk, és a pocija fröcskölésével kezdjük a mosdatást, akkor egészen helyesen elnézelődik. Mikortól lehet már ilyen mély vízben fürdetni? Puszi, Anna

    VálaszTörlés
  2. ááááá, mi is próbálkoztunk hidegebb, melegebb, kevesebb, több víz, stb....hiába.
    Mi a köldöke begyógyulása után már ilyenben fürdettük (vagyis egy hetes kora óta).

    VálaszTörlés
  3. Nagyon cukiii! Olyan jó, hogy így élvezi. És a ff csempétek.. COOOLOS!!!

    VálaszTörlés
  4. annnnnnyiraédes, bele vagyok zugva tisztára
    P

    VálaszTörlés

Mit szólsz?