2009. szeptember 9., szerda

A védőnőnk

Eddig ő jött hozzánk. Minden hónapban. Állítólag két éves koráig (!!!) így is lesz...Csak tudnám minek...Nem akarok nagyképűnek tűnni, de nekem ez a védőnő eddig semmi hasznosat vagy újat nem tudott mondani. Egyrészt itt van nekem anyukám, másrészt itt van nekem az internet, harmadrészt itt a szuperjó doktornénink (vele egyeztetek minden egyes lépést, ő a főtanácsos), a saját józan eszemről és a fórumos csajokról meg a körülöttünk lévő szinténfriss anyukákról nem is beszélve. Az első hetekben még érthető, hogy sűrűn jön, de két éves koráig??? Legalább lenne használható, tapasztalt, okos, értelmes, de nem az. Majdnem minden mondatát így kezdi: " a S. doktornő szerint....", "a S. doktornő így szokta..." Jelzem, S. doktornő az, akit egy hónap után lecseréltünk.... Hiába mondom el minden alkalommal a védőnőnek, hogy nekem már nem S.drnő a gyerekorvosom, így nem is különösebben érdekel, hogy ő hogy szokta, mégis ő rá hivatkozik. Egyébként a házunkban három kisbaba van, mindhárman lecseréltük, de a védőnőnk, úgy látszik még mindig nem vonta le a következtetést, vagyis, hogy pont nem érdekel minket S.drnő. Továbbá, egyetlenegyszer sem hallottam tőle tapasztalatból szerzett jótanácsot, minden egyes válasza olyan, mintha tankönyvből olvasná fel, vagyis semmire nem megyek vele. Idegesít. Mindegy, kibírom, már csak másfél év....már csak másfél év....már csak másfél év...már csak másfél év...már csak másfél év...már csak másfél év... Szóval ma mi mentünk hozzá, hogy megmérjük Botondot. Majdnem hat hónaposan 69 cm és 7700 kg. Kb két hónapja mozog 7,5 kg körül, ami nagy öröm, mert ha olyan ütemben hízna mint az elején, lakást kéne cserélnünk, művégtagokat kéne beszereznem, vaságyra kellene cserélni a fát, stb. HT-ügyben ismét kicsit összekülönböztünk (persze csak barátságosan bájologva). Szerinte egy éves koráig szopiznia kéne napi ötször, szerintem meg nem. Szerinte a gyümölcsöt csak kóstolgassa, szerintem meg egyen belőle rendesen. Szerinte csak almát és barackot egyen, szerintem szilvát, szőlőt, szedret, körtét, sárgadinnyét, paradicsomot, áfonyát, stb. Szerinte ne akarjak még egy étkezést se teljesen kiváltani, szerintem meg lassan de, ki akarok. Meg sem kérdeztem, hogy húst mikor ehet már Bottyánka. Ha rajta múlna, biztos fél év múlva... Azért örültem, hogy mikor megkérdezte, hogy mindkét irányba forog-e már Bobó és válaszul a fiam négykézlábra állt, felszaladtak a szemöldökei. "Hát, igen, az anyatejtől ilyen ügyes!!!!"-mondta elérzékenyülten. Én meg mondtam, hogy azt olvastam, hogy felgyorsul a fejlődésük ht-kor, mert új nyomelemekhez, ásványi anyagokhoz, energiákhoz jutnak. Szerinte ez hülyeség. Lehet, nem tudom. Mindenesetre szerintem fantasztikusan halad Bobó minden tekintetben, úgyhogy nagyon nagy baj nem lehet. Vagy?

9 megjegyzés:

  1. Szerintem tudod a választ. Egyeztess a főtanácsossal (dokinő) és hallgass a józan eszedre. A tankönyves védőnénit meg próbáld kibírni.

    Nálunk havi 1szer bukkan fel, mázsálás miatt.

    VálaszTörlés
  2. Komolyan érdekes lenne egy kutatás a védőnők üzenetei és a gyermeki személyiségfejlődés kapcsolatáról - ha nem is a közvetlen üzeneteket, hanem akár az anya érzelmi állapotára gyakorolt, azon keresztül kiváltott hatásokat tekintve :DDD
    Egyébként részvétem...

    VálaszTörlés
  3. Köszi a meghívót!!!
    Az én fiam még mindig szinte csak szopizik (nem hajlandó enni a Drága), de így is 12 kg egy évesen és még nem volt 10 hónapos mikor önállóan elindult, most szalad, pörög, táncol, de ennek semmi köze az anyatejhez! A mi védőnénink ki sem jön, nekünk kell minden hónapban megjelenni nála (viszont így el lehet lógni egy-két alkalmat):)

    VálaszTörlés
  4. Köszi a meghivót, megtisztelsz vele!
    Az ilyen "védőnéni"-kel meg nem lehet mit tenni.
    Ha elmondod neki, hogy nemigygondolod, elkönyvel mint nem-együttműködő anyukát.
    Nem, valóban nincs gyerekem, nincs tapasztalatom ezügyben, csak dolgoztam Védőnőkkel egy szobában és hánytam a minősitgetéseiktől.
    Kitartás Drágám.
    A jóöreg P néni

    VálaszTörlés
  5. Kitartok én, srácok, no problem. Eljön, elmondja a dolgait, bólogatok (vagy néha direkt bosszantom, pl az áfonyával, amit végülis elhallgathattam volna előle :), elvagyunk.
    Csak furcsa, hogy nincsen saját gyereke és én úgy látom h érzéke sem igazán van hozzájuk, mégis okoskodik.
    Mondom én a hihetetlen nagy tapasztalatommal :))
    A gyerekorvosban bízom, őrá hallgatok mindenben és kész. Ő egyetemet végzett, nem pedig továbbképzéseket, 30 éves praxis áll mögötte, naponta x gyerekkel, rutinnal. Inkább ő benne bízom, sorry, védőnéni.
    Peace.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, hogy olvashatlak Benneteket!!
    Nem semmi védőnő.A mi védőnőnk meg állandóan azt mondja: "jajj, a drnőnek nehogy megmondd ezt v. azt..nem szereti..."
    pl. tejpép, HT korán.Elmentünk a dokinőhöz én egyből elkottyintottam magam.Le sem ba..ott.Tehát???Feleslegesen ijesztgetett a védőnőci.
    Igen szép súlya van Őkelmének ám:-)))

    VálaszTörlés
  7. Jajj hát ezen én úgy röhögtem. "A szerintem meg nem"-eken is már nagyon, de ez volt a csúcs: "Hát, igen, az anyatejtől ilyen ügyes!!!!"-mondta elérzékenyülten. :-)))))

    VálaszTörlés
  8. "Az anyatejtől ilyen ügyes!!" Háháhá:DDD
    Akkor Beni is biztos azért mászik már. :DD

    VálaszTörlés

Mit szólsz?