2009. szeptember 24., csütörtök

A kis antiszocc

A mi kis Bobókánkról sok minden jót el lehet mondani, de azt semmiképp, hogy élvezi más babák társaságát. Ellenkezőleg. Ha a közelében sikkant, nyekken, kiabál, ordít, üdvrivalg, örömében kiáltozik egy kisbaba, Botond kikészül. Nyűgösködik, ha élesebb a hang, iszonyatos bömbölésbe kezd, nem marad meg a földön, hiába ülök ott mellette. Ha zene szól vagy a felnőttek hangosan beszélgetnek, attól is nyűgös tud lenni. Néha botrány, hogy mennyire kikészül. Persze olyan is volt, hogy a szomszéd kislány ordítozott mellette és tökjól eljátszott, de ez a ritkább. Egyelőre nem is érdeklődik más babák iránt, bár nyomaiban már láttam rajta egyszer-egyszer, hogy valaki felkeltette az érdeklődését. Azt látom rajta, hogy akkor a legnyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, csend, béke és nyugalom van körülötte (mint itthon legtöbbször). Azt is megfigyeltük, hogy imádja, amikor mindketten itthon vagyunk és mindketten játszunk vele. Akkor elemében van. Csak reménykedem, hogy ahogy növekszik, megszokja majd, sőt szeretni és igényelni fogja a gyerektársaságot, mert felvágom az ereimet, ha négyévesen majd nem engedi el a játszótéren a kezemet. Hogy ennek érdekében mit lehet tenni? Nagymamám szerint "lazítani kellene a kettősünkön és hosszú órákra magára hagynom valaki mással". Én meg azt gondolom, hogy minél többet viszem társaságba, ott vagyok mellette, szoktatom, edzem, aztán ahogy nő és fejlődik, szép lassan hajlandó lesz kibújni a kis csigaházából és barátkozni másokkal is. A bejegyzés apropója, hogy tegnap újabb babazsúron voltunk Mártiéknál, ahol én nagyon jól éreztem magam, Bobó természetesen kevésbé, de ölben, illetve lábközelben, cumival a szájában egész tűrhetően elvolt végül is...Barnikával azért egyszer összefutottak a játszószőnyegen és kivételesen Botond is érdeklődőnek bizonyult, valamint a tegnapi vendégségben ült először kitámasztás nélkül. Azóta még nem ismételte, úgyhogy a bréjking még várat magára. Íme:
Mártiéknál babazsúr

6 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon jól éreztük magunkat, és sztem egyáltalán nem antiszoc Bobóka. Majd úgyis "gyakorlunk" még :)!!!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a fórumtalin sem volt antiszoc Bobóka! Ugyanúgy elnézelődött és eljátszogatott egy ideig magában ahogy a Többiek! :-) És ez most még így normális! :-)
    Édes Pannika pink hintájában nagyon! :-)))

    VálaszTörlés
  3. BÁr én sajna nem voltam ott...de a leírás alapján szerintem Te gondolod jól. Vagyis Bobó majd hozzászokik a társasághoz. Ez a nagylányaimnál is totál így ment, és most azért egész jól el vannak a suliban. :-))
    Egyébként Ádám még sosem találkozott babákkal, fogalmam sincs, hogyan reagálna...?

    VálaszTörlés
  4. Frances, azóta már sokkal jobb a helyzet, végülis eltelt két hónap!! ;) Néha még mindig nyűgi tud lenni, de tényleg jobb!! Ádám hogyhogy nem talizott még más babákkal? Nincs ott a környéketeken senki ismerős? Merre laktok egyébként?

    VálaszTörlés
  5. Nincs igazán senki, illetve 1 "barátnőm", Akivel valahogy már nem akaródzik összejönni a találkozás, pedig a lánykája 1 héttel fiatalabb Ádámnál. Nem mondanám, hogy nagy barátkozó vagyok mindenáron, ez a nagy hibám. Vannak hülye "elveim" stb.
    Ja, egyébként Budaörsön lakunk egyelőre.

    VálaszTörlés
  6. Viszont Zuglóban születtem, és közel 20 évig éltem ott. Imádtam, úgyhogy irigyellek!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

Mit szólsz?