2011. szeptember 13., kedd

Ének a bölcsődében

A bölcsődei beszoktatás ötödik napján négy számomra teljesen új, Ibolya nénitől származó verset, illetve éneket hallottam ma itthon Botond szájából. Kis lépés az emberiségnek, annál nagyobb nekünk:
  • Ibolya néni ismer és tud olyat, amit mi nem. Tehát tud többet adni, mint mi.
  • Ibolya néni el is énekli ezeket néha-néha.
És a legfontosabb:
  • Botond elfogadja Ibolya nénit, ha a dalait hazahozza.
Az egyik verset mikor megpróbáltam megismételni, éktelen haragra gerjedt, mert elrontottam, és fejbe csapott.  Merthogy a bölcsődei beszoktatás ötödik napjáig már mást is tapasztalt, nem csak danolászást. Egyébként valami furcsaság van, mert mikor ezeket a mondókákat mondta, szégyellősen abbahagyta, mikor észrevette, hogy figyelem és lelkesednék, sőt egyiknél kérte, hogy menjek ki, amíg énekli. Azt hiszem, el kell fogadnom, hogy ezennel a gyerekemnek lett magánélete??!

6 megjegyzés:

  1. Bizony, úgy néz ki el kell fogadnod. Mert most még mázli, hogy a dalt legalább elkezdte megosztani Veled, de hogy ezután nem tudod, hogy mit játszott és kivel és mit evett és aludt-e és ilyesmi (hacsak minden nap meg nem kérdezed Ibolya nénit), mert Bobó intimszféraként illetve értelmetlen nyaggatásnak fogja értékelni ezeket a kérdéseidet és tőle nem biztos, hogy bármilyen választ is kapsz. Hozzáteszem, attól tartok, hogy ez az elkövetkező 15-20 évben is így lesz (persze néhány év múlva már nem azt fogod megkérdezni, hogy kivel és mit játszott) :-D
    Megvigasztaltalak?

    VálaszTörlés
  2. A verekedést általános problémának látom itt felénk. Onnantól hogy bekerül még a legjámborabb gyerek is kicsit verekedős lesz, mert rájön, hogy farkastörvények vannak, vmit muszáj lépnie.

    Tényleg biztos nagyon furcsa lesz, hogy innentől Andi és Ildi tud majd a gyerekem dolgairól nekem meg jut a cseresznyés fedelű üzenőfüzet pár lapja az elmúlt heti dolgairól... De amúgy én is Kishegivel értek egyet, ez az élet rendje. Minél jobban szorongok, parázok annál jobban érzi. Nagyon kíváncsian várom én is a következő heteket.

    VálaszTörlés
  3. btw, hogy álltok az ágyprojekttel? Mi 3 napja leszedtük az egyik oldalt - perdig mondtam, hogy neverever, max 18 évesen - , de még semmi. Ugyanúgy meg sem mozdul amíg be nem megyünk érte és kézenfogva ki nem sétálunk együtt. :-O Ez is olyan 2 hetes csoda lehet, nem tudom?!!?

    VálaszTörlés
  4. Csilli, Bobó sem jön ki egyáltalán és (lekopogom), de semmi zűr vele, illetve mégis: mióta új ágya van, a déli alvást elég sűrűn kihagyja, de sztm ez nem az alvás miatt van, hanem inkább, hogy sok a változás hirtelen...de az ágy nagyon frankó, imádom, hogy oda tudok mellé kifliződni, olvasgatni, stb.

    VálaszTörlés
  5. Nahh, akkor jól van. Mégsem lett zűr belőle!

    VálaszTörlés

Mit szólsz?