2009. augusztus 31., hétfő

Bobó az Állatkertben

Induláskor készült a kép, kinézte a kezemből az almát, gondoltam, hadd nyammogjon rajta. Félrenyelte, majdnem megfulladt. Másoknak nem javaslom. Ez volt az egyetlen pillanat, amikor állatközelben volt. (Valahol alul krokodilok vannak.) Nem lehetett megállni nézelődni, mert el kellett aludnia, minél hamarabb. Sikerült.
Itt már ébredés és az eddigi legnyilvánosabb szopizás után látható. A nyár utolsó hétvégéjén fullon volt az állatkert, nem igazán volt magányosan árválkodó pad, ahova elvonulhattam volna, úgyhogy a bivalyok és néhány turistacsoport tőszomszédságában sikerült megebédeltetni a kis haramiát. Győzőt verte a víz.
Mehetünk tovább, hogy a felnőttek majombőgésnél is hangosabban korgó gyomra is táplálékhoz jusson. Nézelődni nincs idő, éhesek vagyunk.
Szikla tetején lévő büfében pizza - illetve új textilkönyvecskezabálás.
Botinak mindenhol jó, ahol fa van, amit bámulhat.
Végül itthon az udvarban. Siettünk haza, hogy aludhasson megint....
Aludni??? Hahaha! Keresztülhúzta ám a számításainkat, mert nem volt hajlandó elszunnyadni, kihúzta uzsonnáig (soha nem volt ilyen), majd utána gondoltam, végre..... Aludni??? Hahahaha!! Megintcsak nem aludt el, sőt Ákoséknál vendégségben végig ébren volt, ráadásul meglepően jó passzban. Hazafele azért az autóban, már ő sem bírhatta tovább, végtére is ekkor már 5 és fél órája volt ébren. Elaludt. Itthon fürcsi, vacsi, alvás tovább. Hát így alakult élete első állatkerti napja, ahol sem ő, sem mi nem láttuk állatokat, de az idő jó volt, jót sétáltunk.

Először trolin...

... ahova kiderült, hogy lehetetlen egyedül feltenni a babakocsit. Még apáknak is.

2009. augusztus 30., vasárnap

Kígyót melengetünk?

Tegnap délután ketten voltunk itthon a kislegénnyel. Elindítottam a számítógépen néhány számot, amiktől tökjó kedvem lett. Bobó a székében kérődzött az uzsonnája után én meg elkezdtem neki táncikálni és énekelni. Ő meg csak bámult engem lenyűgözve és villogtatta a lebilincselő Disney-mosolyát.
És akkor eszembe jutott. Lesz idő, amikor nemhogy mosolyogni nem fog, ha éneklek és táncolok neki, hanem ordítva, káromkodva fog rám rivallni, hogy azonnal hagyjam abba, gázos és égő vagyok. Különös tekintettel arra az esetre, ha mindezt publikus helyen, pl. autóban teszem majd. Le fog bukni az ülés alá, hogy senki ne lássa, mennyire ciki anyja van. Szidni fogja a zenét, amit szeretek; a ruhákat amiket hordok; nem fog nevetni a vicceimen; egyértelmű, ugye, hogy inkább megy majd gyalog iskolába, csak engem meg ne lássanak a haverok; lehető legkevesebb időt akarja majd velünk tölteni és minél előbb le akar lépni itthonról, hogy összebútorozzon nyilván a legundorítóbb, legbüdösebb, leglinkebb, legrenitensebb, legtöbb piercinggel rendelkező haverjával, a Tripperes Tomival, akinek az anyja börtönben van késelésért, az apja pedig szökésben gyermekmolesztálásért. Dohányozni, piálni és drogozni fog, a lába büdös és gombás lesz, a bőre pattanásos, a tüdeje- amit oly sok éven át saját testemmel óvok a füsttől - fekete. Körme piszkos és töredezett, haja zsíros, rendezetlen és hosszú. Fülbevaló lesz a fülében, a nyelvében piercing. Azért én továbbra is gyűjtögetem neki az emlékeket, írom a blogot, meg a babanaplót, terhesnaplót, csinálom a millió fényképet, holott tudom, hogy valószínű én leszek az egyetlen (talán Győző is, de ő is csak majd az igazán ráérős nyugdíjas éveiben), akit mindez érdekelni fog. Bobó - akit feltételezem akkor már valami komolyabb néven kell szólítanunk, ami csak remélem, hogy aranyosabb lesz pl. a Ganajtúrónál vagy Csipánál - pont le fogja szarni ezt a sok mindent, a fényképek (töredékét) is maximum majd a barátnői fogják megnézni. Addig is, míg mindez bekövetkezik, igyekszünk őt a legnagyobb szeretettel körbevenni és tőlünk telhető legtöbbett megtenni, hogy hátha talán mégis tisztességes kamasz lesz belőle, aki büszke lesz ránk és némi tisztelettel is adózik majd nekünk és nem úgy fog emlegetni minket a haveroknak, hogy a Vén F*sz meg a S*ggfej anyám. Három kamasz öcsém van, akiket volt szerencsém látni felnőni, nekik ezúton is hála, mert nélkülük kevesebb példával tudtam volna illusztrálni a jövőképemet. Szerencséjükre még él bennünk az ártatlan gyerekkoruk emléke, így mindennél jobban szeretjük a hálátlan fejüket.
A kis majdani Ganajtúró pedig egyelőre marad az én Icipici Botibabám, aki remélem visszaalszik, különben nehéz nap elé nézünk.

2009. augusztus 29., szombat

Mai Varázsnagyi

Csak jót akar...?

Amikor Bobó négykézlábra állt és elkezdett kutyizni, büszkén újságoltam nagymamámnak a telefonban, erre ő: -Szegény!!!! -Mi?????? -Persze, hogy négykézlábra áll, mert születése óta hasra fektetitek szerencsétlent. (azóta ez a gumicsontja) -Aha, biztos nagyon szar neki, azért van egész nap négykézláb... -Atyaisten, akkor egész nap kínozza magát?? -Kínozza magát??? Na, hagyjuk, akkor, ne is idegesíts ezzel! (vérnyomásom 200/100) -Jó hagyjuk, de Kiscsillagom, akkor mostantól altasd nagyon sokat! -?!???!?!?!?!?!?! Összefüggés??? -Nagyon el fog fáradni napközben, többet kell aludnia. -Aha, értem.... (dehogy értem, vérnyomásom 250/120), de nem zavar, hogy Bobót 1. nem kell altatni, 2. akkor teszem le aludni, amikor álmos, nem amikor én úgy gondolom? -Kisszívem, valami baj van? Olyan ingerült vagy. Itt valahol le is zártuk a beszélgetést, erre ma: -Képzeld tegnap éjjel egyáltalán nem ébredt fel!! -Jajj, de jó. Most már próbáld meg, hogy minden étkezés után leteszed aludni! -??????? (vérnyomásom 200/100) -Nagyon keveset alszik ez a gyerek napközben. Nem elég neki a másfél óra. -Először is két és felet alszik általában, másodszor pedig nem tudom erőszakkal elaltatni, amikor álmos, leteszem, alszik annyit amennyit. A körülöttünk lévő kisbabák is ugyanennyit alszanak. -Akkor a mai védőnők nagyon rosszul tanítanak valamit... -Ne kezdd már megint, nem a védőnők tanítják, hogy mit kell csinálni. Ha álmos, alszik, ha nem, nem. Ennyi. -De legalább arra átszoktathatnád, hogy evés után aludjon el. -Miért kellene átszoktatnom? (vérnyomásom 250/120) Nem fog elaludni, mert kaja előtt ébredt fel, nekünk ez így jó, hagyjuk már abba, ne szólj bele! -Megint ingerült vagy, biztos a kevés alvás miatt. Na, ez az én egyébként imádott nagymamám, aki úgy fel tudja húzni az agyamat, mint kevés ember a világon.

2009. augusztus 28., péntek

Breaking News!!

Erdélyi Botond életében először, öt és fél hónaposan (...),valóban végigaludta az éjszakát!!! Ez a mi életünkben fantasztikusan nagy szó, mert a picifiúról nagyon sok jó elmondható, de az semmiképp, hogy remek alvó lenne. 2-10 ébredéssel lehet nála számolni és napközben sem jellemző, hogy rengeteget és mélyen aludna. Következésképp én általában kialvatlan és kótyagos vagyok, mert egyébként sem vagyok egy jó alvó, de a terhességem kezdete óta viszont egyenesen katasztrofálisak az éjszakáim. Mióta hazajöttünk a nyaralásokból, jelentősen javult a helyzet, 1-3-ra csökkentek az éjjeli zarándokútjaim a gyerekszobába és ma pedig!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0, zéró, semmi!!!! Elaludt fél 9-kor, én felébresztettem 11-kor kajálni, utána alvás 7.00-ig. Éljen, éljen Botibaba!!! Isten tartsa meg a jószokását!!! (Ironikus, hogy pont ma hajnali 3-kor sikerült egyéb okokból elaludnom és utána is sokszor felébredtem, úgyhogy az átaludt éjszaka áldásos hatásaiból én egyelőre semmit nem érzek. )

2009. augusztus 26., szerda

Bezárkózunk

Hosszas tépelődés után végre döntöttem: be fogom zárni a Botiblogot :( Úgy gondoltam, kb egy hét múlva. Addig van ideje meghívót kérni annak, akit a továbbiakban is érdekel kicsifiunk életkéje. Ehhez csak egy email cím kell. Röviden a döntésem okairól. Zavar, hogy olyanok is olvassák, akiknek bár én adtam meg anno a címét, de vissza sem jeleztek, hogy köszönik szépen a bizalmat. Több kísérletet is tettem, hogy előcsalogassam őket, de nem jártam sok sikerrel. Nem tartom tisztességesnek, hogy a magánéletünkben ki-be járkálnak, de a nevüket nem vállalják, suttyomban olvasgatnak. A terhességemről, majd a kisbabám fejlődéséről és a mi szülővé válásunkról olvashattok. Ez elég intim téma. Akivel nem vagyok "olyanban", hogy személyesen is elmondjam neki ezeket a dolgokat, vagy személyesen is érdeklődjön, annak a jövőben nem szeretném megkönnyíteni a dolgát és ingyen-Bobókukkantási lehetőséget biztosítani. Rengetegen vagytok, akik nem írtok megjegyzéseket, de személyesen mindig reagáltok, ez rendben van. Zavar, hogy így olyanok is bepillanthatnak a számomra oly fontos fényképeinkbe, írásaimba, akik egyébként felénk sem néznek, nem hívnak fel, nem jönnek fel hozzánk. A fórumos és blogos csajokra persze mindez nem vonatkozik, velük csak virtuális cimbik vagyunk, az én környezetemről van szó. Olyan emberekről derül ki, hogy olvassák a blogot, hogy leszakad a pofám. Legalább szeretném tudni, hogy kikhez jut el, amit felteszek a blogra. Azt hiszem, ennyi jár nekem. Imádom a blogot csinálni, imádom, hogy sokan nézitek, pláne imádom, amikor hozzáfűztök ezt-azt, úgyhogy minden megy tovább, csak privátban. Peace.

Dj Bobo

Egyet tud kúszni

(egy kis szilva visszajött a nagy melóban, na...)

Ilyenre vágyom

Valaki hozzánk vághatna belőle egyet. Innen. Csak persze nem rózsaszínben. Áááá, nem drága!

Hogy lehet az, hogy

1. Bobót lehetetlen háton bepelenkázni és átöltöztetni, mert akárhogy feszítem, szorítom, nem marad háton, hanem egyből átfordul hasra; ellenben: ha valahogy hátrafordult félálmában éjjel vagy hajnalban, képtelen visszafordulni hasra (és neadjisten magától aludni tovább), hanem kis nyikkanásokkal oda kell hívnia magához és mint egy hátára fordított büdösbogár meg kell várnia míg hasra helyezem őfelségét?? 2. Bobó képtelen normálisan eljátszani a játékaival, képtelen hosszú ideig lekötni magát, továbbmegyek: szanaszétunja a játékait; ellenben: hónapok óta egyetlenegy játék van a kiságyában a nappali és egyetlenegy játék az éjszakai alvásához, ezekkel képes akár félórát is csöndben elszórakoztatni magát elalvás előtt??? Hónapok óta ugyanaz az (unalmas??) textilkönyvecske, minden áldott nap és mégis imádja, elpörgeti, forgatja, rágcsálja. Érdekes dolgok ezek.

2009. augusztus 25., kedd

Újabb zöldlámpák (?)

Tegnap délután itt járt a doktornénink, hogy kicsit megkésve beadja Bobónak a soron következő oltásait (Prevenar, agyhártyagyull.), illetve, hogy megbeszéljük a továbbiakat ami Bobeszka táplálkozását illeti. Gyümölcsben ehet már szilvát, paradicsomot, szőlőt, banánt is és mostantól valószínűleg megcserélődik a sorrend: előbb kap gyümölcsöt és utána szopizhat. Mária Sinlac-ot is írt fel nekünk, hogy azzal dúsítsam a gyümiket. Tízóraira és uzsira kéne így enni, ebédre pedig........... főzeléket!!!??? Krumplit, répát kezdésnek, utána cukkini, tök, borsó, saláta, stb. Tegnap óta ezen pörög az agyam, hogy hogy csináljam? Hirtelen három étkezésnél is egyen szilárdat? Hirtelen előbb egyen zöldséget/gyümit, csak utána szopizzon? Nem tudom, mi a jobb, ha egyszerre van több változás és utána beáll a rend vagy ha szép fokozatosan, de mindig valami máshogy megy? Mától legyen minden másképp vagy csak egyesével vezessem be a változásokat? Kár, hogy a védőnőnk használhatatlan, mert jó lenne hosszasan elbréjnsztormigolni ezen, Mária rámzúdította a jó híreket (tudja, hogy alig várom, hogy újakat ehessen), de az agyamról a köd szokás szerint akkor szállt fel, mikor ő már messze járt és akkor merültek fel bennem a kételyek, de csak nem hívom fel, hogy "léci beszéljük át újra, mert tökhülye vagyok és tegnap fel sem fogtam, amiket mondani tetszett..." Persze, lehet, hogy ezt fogom tenni... Szeretem Bobót szoptatni, ő is szereti, még "csak" öthónapos, kezdődjön meg a leválasztás? Tudom, hogy ettől még szopizni fog, csak max kevesebbet, de akkor is dillemázom...Néha alig várom, hogy vége legyen és ehessek csípőset (minden mást már eszem), ihassak kólát, bevehessek akármilyen gyógyszert, stb; de most kicsit fáj a gondolat, hogy már nem én leszek a fő táplálékforrása. Úgyhogy még nemtom, nemtom....

2009. augusztus 24., hétfő

Dinnyére sör?

Tegnap délelőtt nagyszüleimnél várakoztunk a hazaindulásra (kinn aludtunk), nagymamám még a konyhában végezte az utolsó simításokat a kaja körül, amit nekünk főzött itthonra, Győzi pakolt be az autóba, én Bobóval az ölemben a teraszon ücsörögtem, nagypapám meg odaült hozzánk egy pohár borral a kezében és a következő párbeszéd zajlott le közöttünk: -Öcsike: Kérsz egy kis borocskát, Bobóka? -Én: Mi???? -Ö: Miért ne, csak hadd nyaljon bele!! -É: Nem. -Ö: Nem lesz tőle semmi baja, csak a nyelvét hadd dugja bele! Nem lehet elég korán elkezdeni a borkóstolást. -É: Nem. -Ö: De hát régen pálinkával átitatott kenyérhéjat adtak a fogfájós kisbabának. Azt legalább hozhatok neki? Van itthon finom házi ágyaspálinkám. -É: Nem, nem ehet kenyeret. Szó sem lehet róla! Pálinkát meg pláne nem. -Ö: Miért? A kenyér is étel. Miért ne ehetne, minél hamarabb eszik mindenfélét, annál ellenállóbb lesz a bélflórája. Na, hozok egy kis pálinkás kenyeret neki. -É: Nem. Hát így.... múltkor dinnyét akart a szájába tuszkolni, ami mondjuk eggyel jobb, mint az alkohol, de azt hiszem résen kell lennem, mert a családom úgy tűnik elég liberális ami a hozzátáplálást* (is) illeti....(anyám múltkor megnyalatta vele a francia krémesét...) *ez is kb annyira béna szó, mint a bukás....gyűlölöm.

2009. augusztus 22., szombat

Ma reggel....

A fejének a bal oldalon illene lennie...és jelzem, keresztbe tett lábbal fetrengett, míg rá nem nyitottam.

2009. augusztus 21., péntek

Nyárvégi összefoglaló...

...na nem a nyarunkról, hanem az ötödik és hatodik (!!!) hónap között tengődő Bobókámról.
A mozgásfejlődése kicsit felpörögni látszik. Háton egyáltalán nem marad már meg, pelenkázni két napja lehetetlen, bravúros ügyesség kell hozzá, hogy sikerüljön háton tartanom és ráadnom a pelenkát és a ruháit. Ember legyen a talpán, akinek van idege ehhez a türelemjátékhoz.
Ha erővel akarom ott tartani, rámkiabál. :) Talán az akarata is kezd életre kelni?? A játszószőnyegén (hatalmas habtapi felület) sem marad meg háton, egy szempillantás alatt hasra fordul, ezt már olyan szinten műveli, mintha mindig is képes lett volna rá. Hason aztán elkapirgálja a játékait, két kézzel csap le a frissen elé tett dolgokra, "repülőzik" bőszen, azaz csak hason fekszik, négy végtagja a levegőben. Tegnap mászott egyet (???), nem ért el egy játékot, és felhúzta a térdeit maga alatt, a kezével meg előrébb nyúlt, lökött magán egyet és megszerezte. Szerintem nincs olyan messze, hogy elinduljon, kb egy hónapot adok neki, de aztán persze lehet, hogy belassul...Hátrafele nagyon gyorsan tud kúszni...métereket képes haladni, csak sajnos így távolodik a kiszemelt játéktól...aminek nem mindig örül. A lábacskáit már pár hete fogdossa, szájához közelíti. Arra is nemrég szokott rá, hogy ölben vagy székben ülve keresztbe tett lábbal királykodik, ez persze nem biztos, hogy fejlődést jelent, de nagyon cuki a kis uraság, ahogy így szemléli a körülötte zajló eseményeket.
Az ülés (nem egyedül persze) is sokat fejlődött, most már nagyon jól lehet ölben ültetni, de még egyáltalán nem tartja meg magát, ha csak leteszem a földre a kis popójára. A babakocsi mózeskosarában már alig fér el, pláne, hogy vagy fúrja magát előre, vagy oldalra fordul, vagy négykézláb áll benne... Az ülős rész viszont szerintem még korai neki, úgyhogy minden nap ajándék, amit még kibír a séták alkalmával fekve. Már csak hason utazik benne, hiába minden fa ami alá betolom, hasra kéri magát és felemelt fejjel (vagy újabban négykézláb) képes akár másfél órát is végignézelődni.
A zenére, de főleg az énekre nemrég kezdett el odafigyelni és néha meg is nyugszik tőle. Ez is újdonság, eddig nem foglalkozott vele, ha énekeltem neki, de most vég nélkül nyomhatom azt a három dalt, aminek tudom a szövegét (hála anyukámnak), Micimackó, Lencsi lány, Erdő mélyén házikó. Imádja őket. Az evés körül is változóban van valami, második napja eszik egész üveg bébikaját...Jövő héten jön oltani a dokinéni, szerintem változtatunk az eddigi meneten, hogy két kaja között kap gyümit, tízórai és ebéd között. Délután is akarok adni neki, imádja. Az üveges áfonya a kedvence, de a frissek közül is imád mindent. Írtam már, hogy nem lehet a szeme előtt enni, inni, ez tényleg nagyon durva. Honnan tudja egy öthónapos megkülönböztetni, mikor egy tál tésztát tolok be a mikróba, attól amikor mondjuk egy pulóvert fogok meg a kezembe????? A szoptatás továbbra is a fő táplálék Bobónál, naponta hatszor eszik, háromóránként, imádja, megközelítőleg hat perc alatt kajál meg. Régebben legalább egy Jóbarátokat meg tudtam nézni szopi alatt, ez már a múlté...Ja, és szoptatás a szabadban vagy társaságban szintén kilőve, mert akkor leáll nézelődni,
ahelyett, hogy enne és így elég hosszassá válik a művelet. Viszont pár napja felmerült bennem, most először, hogy lehet, hogy nem elég a tejem (?!?!), merthogy többször előfordul, hogy már közvetlenül kaja után is nyűgösködik, pedig kb félóráig nem szokott baja lenni, ez a legjobb időszak, ilyenkor lehet tenni-venni. Most is az előbb két kaja között bevágott egy üveg bébipapit, és utána kicsit lehiggadt. Vagy elég a tejem, csak A) jön a foga, B) jobban ízlenek neki a gyümölcsök, C) egyszerűen hisztis kis.....p*csa nem lehet, de mi ennek a fiú párja..?, vagy kezdhetjük lassan a tápszeres bíbelődést, amit nagyon nem szeretnék, de ez ellen szól, hogy miután őfelsége befejezte a táplálkozást, még bőven spriccel belőlem a tej, akkor meg van, nem???? De tény, hogy sokszor nyűgösek a napjaink. Ma épp a meleg van-és ráadásul a foga is jön-elmélet(ek) mellett cövekeltem le.
Továbbra sem egy egyedül eljátszó bajnok. Sőt, most már sokszor az sem jó, ha ott vagyunk mellette és adogatunk neki. Már a figyelemfelketés-és fenntartás magasiskoláját járjuk. Viszont mindenféle tárgy kiváló játék lehet, a legtovább pl. a kéztörlő csomagjával és a fényképezőgép tokjával játszik; de menőek még a zörgő csokipapírok, újságok, zsebkendőcsomagok, ketchup-os doboz, tolltartó, mobiltartóm, ilyesmi. Mindenféle izgit a kezébe adok és ezekkel sokkal jobban elvan, mint a drága FP játékokkal... A mosolygása csak fokozódott, egyszerűen nem lehet úgy elmenni mellette, hogy ne szaladna fülig a szája, úgy, mint egy Disney figurának. A hangosan, gurgulázva nevetést is egyre gyakrabban lehet kiváltani nála. Még mindig nagyon barátságos, minden idegenre és csúf-kopasz-hajléktalanra visszavigyorog, tényleg imádnivaló, annyira jókedvű. Legyen akármilyen fáradt vagy nyűgös, nekünk mindig van még egy mosolya.
Az alvásába továbbra is bele tudok kötni. Éjszaka még mindig át kell hozzá járkálni és visszahelyezni az alvópózba és a cumit a szájába adni, 2-8 alkalommal, ez változó. Most, a nyaralások alatt, hogy újra egy szobában aludt velünk, sokszorosára dagadt az ébredései száma, itthon remélem visszatérünk a 2-3-as átlagra, mert nem túl pihentető óránként felkelni és megfordítani az egyébként imádott kicsifiam. Ja, merthogy a legváltozatosabb helyeken és pózokban lehet rábukkanni éjjel vagy reggel. Fejtől lábig rendszeresen megfordul, általában a hátán találok rá (csak és kizárólag hason alszik), keresztbe beszorulva, felnyomakodva az ágyvégébe, stb. Ilyenkor a vaksötétben kell kitapogatnom, hogy mije hol van és visszatenni irányba. Ha hajnalban már van némi fény, akkor látom is, hogy ilyenkor is rámmosolyog, de én, kegyetlen, összeszorítom a szám és nem édelgek vele hajnalok hajnalán, ami nagyon nehéz, mert extra cuki ilyenkor. Reggel pedig már elég csak belépnem a szobájába, már is fülig szalad a szájacskája.
Nagyjából ezek vannak most, imádjuk őt napról napra sokkal jobban, (még ha reggel is kezdtem el írni ezt a posztot és este 9 lett, mire be tudtam fejezni) furcsa, hogy nem volt mindig is velünk, még furcsább, hogy mindjárt féléves és én még mindig a születésén agyalok, ami annyira fantasztikus élmény volt, hogy elmondhatatlan, de sok benne a feldolgoznivaló. Itt él velünk egy harmadik emberke, jön velünk, akárhova megyünk, itt vannak a cuccai a mieink között, van saját szobája, ahol ő is szuszog éjjel és a szuperjól működő párosunk csak még tökéletesebb lett vele kiegészülve. Nagyon szeretjük és jó, hogy van nekünk. A Bobóka.

2009. augusztus 20., csütörtök

Jön a Bobó!!

Ezt is most kezdte el csinálni kb egy hete. Amikor ölben vagy a székében van és hívom, hogy "Gyere, Bobó!", akkor a két kezét előre nyújtja, kicsit a testével is előredől és jön!!!! Annyira imádtam ezt a tesóimnál is és nagyon vártam már és ennek az ideje is eljött.

A kis haspók

Körülbelül egy hete vettem észre, hogy ha Bobber jelenlétében iszom és/vagy eszem, egyszerűen kinézi a kezemből ami nálam van. Inni már lehetetlen szoptatás közben, mert akkor onnantól kezdve, legyen akármennyire éhes, mindenáron arra koncentrál, hogy elvegye tőlem. Ma épp a csokipudingot nézte ki a kezemből, tegnap a fagyit esett nehezemre megenni, mert aranyosabban könyörgött, mint egy kutya. (Kb úgy néz ilyenkor, mint a Shrekben a Csizmás Kandúr) Ha kiskanállal közelítek a szájához, márt nyitja is... Nehéz lesz így, hogy még nem kaphat akármiből, de már szeretne....

Botiapu három kedvence

Fuck the Sun

Itt az ősz, kezdődik az iskola

Velence 2009

Pár hónapja elterveztük, hogy Pindurka Bea barátnőmékkel csapunk egy közös nyaralást. Nekik kétéves a Julilányuk és a pocakban növekszik a Borcsa lányuk, nekünk meg itt az öthónapos Botondunk, tuti párosítás. Egy barátunk nyaralóját béreltük ki, Velencén. A ház meglepően tökéletesen működött, csak az utazóágyunk keserítette meg a nyaralást. (Kb fél óráig ujjongtam mikor kiderült, hogy kétszintes az ágy (előtte nyüszítettem, hogy hogy fogok én éjjel a vaksötétben huszonötször lehajolni oda cumit keresni...), de az első éjjel után gyorsan elmúlt az örömöm. Az ágy anyaga minden egyes apró moccanásra olyan hangot adott, mintha valaki suhogós melegítőben csiszatolna egy hálózsákban egy sátorban. Nem sokat aludtam. Második éjjelre kitömtem alulról az egyébként izgő-mozgó fekvőrészt (hiszen alatta félméter űr tátong, Bobó minden mozdulata alatt megremeg a cucc...jó lehet úgy aludni... rosszabb, mint a vízágy) és a lepedő alá betettem egy törcsit, így a hangzavart is kiküszöböltem. Igen ám, de: Botond már nem ám szép nyugodtan, mozdulatlanul alszik, mint egy újszülött, hanem: ide-oda forgolódik, pörög, dülöngél, hánykolódik, stb, úgyhogy az alulról faszán kitömött ágy matraca, mindig besüllyedt arra az oldalra, ahol ő épp feküdt, amire persze általában felébredt, hiszen beszorult a matrac és az ágy széle közé... Nehezítés volt még, hogy a hiperszupernek mondott Pampers pelenkából (kaptunk egy csomaggal ajándékba és csak azt vittük magunkkal), három éjjel is kifolyt a pisi, úgyhogy igazán forró augusztusi éjszakáink voltak....Alig vártam, hogy hazaérjünk és ráadhassam a jólbevált Huggies-t.) Ezektől és a millió szúnyogtól eltekintve szerintem nagyon hibátlanra sikeredett a nyaralás, Juli fantasztikusan jófej volt, nagyon pozitívan csalódtunk benne, én arra számítottam, hogy egy kétéves sokkal fárasztóbb, de ő szuperjófej és vicces volt. Az is kiderült, hogy mennyire nem egyezőek a napirendjeink, így sajnos sokkal kevesebb időt tudtunk együtt tölteni, mint jó lett volna, főleg csak a reggelik és a vacsorák voltak közösek, egyébként nehéz volt összeegyeztetni kinek mikor mi a jó. De azért sétáltunk közösen, játszóterezetünk velük, a strandon sikerült kétszer is összefutnunk :), Juli rengeteget játszott Bobóval (=adogatta rendületlenül a kezébe a játékokat és a cumit), egyszer sem ébresztette fel egyik gyerek a másikat, én éreztem mocorogni Boriskát. Mi hárman nagyon jókat strandoltunk együtt, Bobó tökjól viselte, csak a nagyon nagy meleget nem tűrte. Azért a nagy L betűt megérdemelnénk a homlokunkra... annyi, de annyi cuccal mentünk állandóan, mintha a strandon készülnénk tölteni az éjszakát, autósülés, babakocsi, törcsik, játékok, pelusok, krémek, újságok, stb. A vasárnap különösen jó volt, lejöttek hozzánk Hakáék, Beáékhoz meg a nagylányáék, volt nagy sütés-főzés, tortázás, Bobó részéről extra nyűgösködés. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, sikerült kicsit kikapcsolni, nekem nagyon állatjó volt nem itthon lenni, Beáékkal jól kijöttünk, kicsit napoztunk, rengeteget zabáltunk (csupa egészségeset...hamburger, lángos, palacsinta, jégkása, fagyi, gofri, ilyesmi), ismerkedtünk más kisbabás családokkal éééééééééés Bobó itt tanult meg kutyizni!!!! Az összes kép itt. Jövőre ugyanekkor ugyanitt. (Plusz egy fővel ;) )

Erdélyi B. Botond *

Botibaba legeslegeslegkedvencebb foglalatossága a fák, növények bámulása és újabban tépkedése. Példátlan módon hosszú ideig elvan ezzel, teljesen kikapcsol ha fúj a szél és ő egy fa alatt van. A fűben való kapirgálás újkeletű, mert egyelőre abban a szellemben nevelgetem, terelgetem, tanítgatom Bobókát, hogy ami érdekli, azt fogja meg, tépje meg, érezze az anyagát, stb, úgyhogy nagyokosan letettem a fűre (először csak félig a törölközőre, aztán már konkrétan a füvön feküdt) és borzasztóan élvezte a turkálást, kaparászást és fűzabálást.... A gyámhivatal megnyugtatására közlöm, hogy ez utóbbit megakadályoztam, csak párszor kellett tetemes mennyiségű száraz gazt eltávolítani a szájából.
* (B=botanikus)