2009. május 29., péntek

Állatok az ágyamban

Bekövetkezett, amitől rettegtem. Tavaly nyáron költöztünk ebbe a lakásba és kétségbeesve tapasztaltam, hogy az esti szellőztetés mellékhatásaként szöcskék repülnek be a lakásunkba. Nagyon félek tőlük. Nem a pici ugráló fajtáktól, hanem a képen látható nyerges (?) szöcskéktől. Repülnek, nagyon és harapnak!!!!!!! Ez nem olyan, mint egy szúnyog vagy légy, hogy csak úgy lecsapja az ember! Ez már egy állat!! Húsa van meg minden. Tavaly a zöld típusú bukkant fel párszor, de idén azt hiszem a barnával is közelebbi kapcsolatba kell kerülnöm. Mióta jó idő van, folyamatosan készenlétben állok itthon, figyelek, hogy mikor jön el az ítélet napja. Választ kaptam: ma hajnalban. Épp ébren hallgatóztam Bobóka felé, mikor kapirgálásra lettem figyelmes. Tudtam: bekövetkezett. Egy szöcske van a hálóban. Néztem nagyon, de nem láttam sehol. Pár óra múlva újra hallottam és megláttam repkedni a plafonon, majd bekúszni a tükrös tolóajtó felső sínjébe. Megböködtem Győzőt, aki hősiesen felkelt, de nem találta. Reggel kipakolta az egész felső polcot, de nem találta. Benn van még mindig és száz, hogy este fog csak előjönni, mikor megint egyedül leszek itthon...Gyűlölöm.
Nagy állatbarát vagyok én, de vagy a tévében szeretem őket látni, vagy az állatkertben a rácsok mögött. Természetben is csak autóból. Erdőben, tengerben én állandóan rettegek valamitől: cápától, csukától, viperától, vaddisznótól, medvétől, stb. Attól függ hogy mitől, hogy hol vagyok. A lakásomban jelenleg a szöcskéktől. És épp benn van egy...

5 megjegyzés:

  1. Egyszer én is egy éjjelen át kergettem (és közben rettegtem) egy szöcskét a szobámban. Aztán végül brutális erővel lesújtva megöltem...

    VálaszTörlés
  2. Mondjuk egy k..szunyogháló van vagy 300,-Ft...nehogy vegyé' az ablakra...inkább rettegj
    (van tépőzáras is szólj, ha szerezzek, uramék forgalmazzák...)
    Mondjuk akkor mitől rettegnél...
    Tudod mit inkább nevegyé'...igy nem a gyerek miatt aggódsz :-)))
    puszillak
    P

    VálaszTörlés
  3. A galambokat kihagytad :)
    Megértelek, és ne haragudj, de én örülök ennek a szöcskének, mert olyan jó kis sztorit írtál belőle, hogy már megérte. Neked is újságírónak kellene lenned, nagyon tetszik a stílusod!
    Azért remélem, tényleg nem este jön majd elő. Mondjuk még előtte, hogy Győző meg tudjon küzdeni vele :)
    Még jó, hogy nem Bobó szobájában bukkant fel

    VálaszTörlés
  4. P: és mi van, ha azon kezd aggódni, hogy a berepkedő izék Bobót is megkörnyékezik? :D
    Egyébként nálunk is bejönnek a kis szunyogocskák, amik tavaly is ellepték a plafont, egy óra alatt, mire észrevettük, tele lett velük a plafon, szó szerint... Remélem idén Marci miatt kihagyják ;)

    VálaszTörlés
  5. Ja igen, ezt akartam is írni, hogy még jó, hogy nem Bobesznál bukkant fel!
    Szeder: megölni nem merem, mert annyira húsos és undorító, hogy nem lehet csak úgy szétcsapni...!

    VálaszTörlés

Mit szólsz?