2010. május 10., hétfő

Vallomás


Nem foglak szentágostoni mélységekbe repíteni titeket, de a magam kis szerény életéből is tartozom néhány vallomással, ami régóta nyomja a lelkem.
Vannak olyan dolgok, előadók, írók, akiket MINDENKI szeret. Kivétel nélkül. Olyan műalkotások vagy művészek, akiket NEM LEHET NEM SZERETNI, mert annyira zseniális, hogy valóban MINDENKI rajong értük. 
Na, nézzünk, néhány ilyet, amit én mégis GYŰLÖLÖK, de legalábbis nem szeretek és bár kicsit tartok tőle, hogy vesztünk néhány olvasót, ha közzéteszem a bejegyzést, de vállalom. Szentségtörés lesz, vigyázzatok. A teljesség igénye nélkül.

  • Kezdem a legdurvábbal, hogy gyorsan túlessünk a nehezén: HOFI. Győző azt mondta, biztos azért unom, mert nem értem. De értem! Jó, nem minden egyes poénját, de értem a társadalmi utalásait, de nem vicces!!!! Hofi unalmas!!! Annyit hajlandó vagyok elismerni, hogy a maga korában humoros volt, mert akkor új volt és aktuális és úttörő, stb. Tudom, hogy most aktuálisabb, mint valaha, ne kövezzetek meg, de nekem nem tetszik. Ez van. 
  • A Beatles.  Van néhány (maximum öt) számuk, amit szeretek, de a többi egyszerűen borzalmasan unalmas. Ugyanolyan mind és marha idegesítő. Az Imagine az más. Azt szeretem nagyon. De az nem is Beatles. 
  • Elvis Presley. Itt még kivétel sincs. Katasztrófa az ember (RIP). Őszintén sajnálom, de nagyon nem bejövős a zenéje. 
  • A South Park. (Lehet, hogy ez a legdurvább, nem a Hofi...) Egyszerűen nézhetetlen. Szarrá unom magam közben. Esküszöm, néha belenézek, hogy hátha megtetszik, de botrány. A legrémesebb, hogy mindenki folyton idézget belőle (mint én a Jóbarátokból), és anélkül, hogy ismerném, érzem, hogy ez SP idézet és baromira nem nevetek rajta, sőt, és nem értem, hogy lehet fetrengve röhögni rajta. Embert nem hallottam még, aki ne szeretné rajtam kívül. 
  • Az LGT. Itt megint parázom egy kicsit, hány szitkozódó kommentet fogok kapni érte, de ez is ide kívánkozik. Szóval egyszerűen utálom az LGT-dalokat. Irritál mind. Egyetlenegy kivétel van: A Mindenki másképp csinálja. De Torres Dani verziójában. Ég a pofám, de így van. 
  • Az Illés zenekar. Szörényi Leventénél nem tudok idegesítőbbet mondani.
  • József Attila. Na, őt tényleg nincs pofám szapulni, elég az, hogy idekerült ő is. Nem szeretem.  
  • Csengetett, Mylord?  Faarccal néztem végig azt az egy részt, amit Győző rám erőltetett, hogy megszeressem. Waczak Szálló fan vagyok, bocsi.
  • Nagymenők. Sokáig nem láttam, aztán alig vártam, hogy megnézzem ezt a hatttttalmas filmet és nem jött be, basszameg. Unalmas. Nem értem a szenzációt körülötte. 
  • A Petróleum lámpa és a Pocsolyába léptem című dalok, amiktől mindenki eszét veszti, ha megszólalnak egy buliban. Én ilyenkor duzzogva, fintorogva, szitkozódva leülök. Hányok mindkettőtől. 
Hirtelen ennyi, de érdemes lesz visszanézni, mert biztos eszembe fog jutni még néhány. Na, várom a méltatlankodást. Ne kíméljetek!

Ja, és csak mert az a bejegyzés címe, ami elárulom -de ezt csak tényleg nagyon halkan-, hogy Bobót betettem az ágyába, hogy reggelizhessek és meg tudjam írni ezt a posztot, holott tudtam, hogy semmi esély rá, hogy elaludjon. Javamra legyen mondva, odarejtettem neki egy tömb post it-et, amit "véletlenül" megtalálhatott és örülhetett önnön leleményességének.
Szóval nem csak az ízlésem felháborító, de még anyának is alkalmatlan vagyok. Tegnap beneveztem egy baby-blogger versenyre, azt hiszem ez az írás megfelelő kortesbeszéd lesz....Mindenki ránk fog szavazni érzem.

14 megjegyzés:

  1. én is gyűlölöm a south parkot...

    VálaszTörlés
  2. A South Parkot én is utálom. ÉS az említett zenekaroktól nekem is csak egy-egy szám jön be, egész albumokat nem tudnék végighallgatni. Viszont a Jóbarátok rulez! :D

    VálaszTörlés
  3. Dettó!
    Illetve, szégyellem, de öregségemre Elvis 1-2 számát megkedveltem /Ghetto pl./
    Én József Attila esetében vagyok kb. úgy, mint Te a South Park-kal. NÉha próbálkozom, mégiscsak József Attila, de nem igazán megy.
    A többi viszont totál igaz! :-)

    Ja, és ha ezen szemszögből nézzük a ténykedéseket, akkor én is rossz anya vagyok gyakran...:D

    VálaszTörlés
  4. Életeméletem,
    mielőtt szép sorjában végigmennék az itemeken, kötelességem megjegyezni,h a leírtak közül egyikről se gondolom, h imádom, vagy hogy nem lehet nem szeretni.
    Hofi. szánalmas, uncsi, szar, utálom, idegesít nagyon.
    Beatles. szeretem, megörülök nekik sokszor, de magamtól be nem raknám a lejátszóba.
    (viszont tanításhoz jó, mert könnyen érthető, kezdő csoportban is tuti a sikerélmény :))
    Elvis. semmi extra véleményem róla, meg se örülök neki, a rádióban, de nem is utálom.
    South Park. csak a filmet láttam, ne szólj senkinek.
    LGT rendben van nálam.
    Szörényitől agyfaszt kapok.

    Torres Danira emlékszel, ugye, áltiból? :))

    És a lényeg: mi az a baby-blogger verseny???????

    VálaszTörlés
  5. Utálom Hofit és a South Parkot!! Utálom!! Szörényi tényleg gáz, viszont a zenéjüket szeretem. Elvis nekem semleges.
    Viszont számtalan magyar énekestől sikítani tudok: Az a latin (-nak nevezett) zenét játszó nemtudommilyen Tibi, azonnal hülyét kapok ha meglátom/hallom, plusz Kasza Tibi, ááááááá! Lehet a Tibikkel van bajom. Bár nem, mert Bebe is kiveri nálam a biztosítékot.
    Plusz rosszul vagyok az összes amerikai idióta sorozattól, amiben műröhögések vannak, egy idő után a Jóbarátok is ezért idegesít.

    VálaszTörlés
  6. Virike!
    Erősen a fejemhez kaptam az írásodtól.
    1. South Park a legjobb rajzfilmek egyike. Fantasztikus tükör az amerikai társadalomra/nak.
    2. Csengetett Mylord a legjobb angol sorozat a Sopranos-szal karöltve (bár az asszem amerikai).
    3. Hogy Elvisről ilyeneket írsz azt már nem is csodálom, ismerve a zenei ízlésedet.
    Remélem, hogy mielőbb megváltozik az ízlésed, mert különben át kell vennünk Bobó nevelését :)
    UI: Azért szeretünk :D
    Haka

    VálaszTörlés
  7. Lányok, köszönöm szépen az erősítést!!!! Komolyan!!! Megint 1 pont a blogírás mellett!!
    Jutki: hogy a pélóba ne emlékeznék Torres Danira, én partyztam is velük párszor már sztárkorában :)
    Beu: a Tibiktől én is agyfaszt kapok, de itt csak olyanokat írtam, akik közismerten közkedveltek. Ha mindekit felsorolnék, akit utálok, kicsit hosszabb lenne a lista :))))) Bebe is hányás. És nagyjából az összes magyar popelőadó.
    Hakesz!! Nem árultam zsákbamacskát, tudhattad mire számíts, mikor megismertél... :)) Bobó nevelését meg addig nem vehetitek át, míg ilyen aranyos kicsibaba, majd ha idegesítő kamasz lesz, passzoljuk! ;)

    VálaszTörlés
  8. Na, még az jutott eszembe - vigyázz, húsba vágó lesz... -, hogy van egy barátnőm, aki gyűlöli-utálja a Queent és Freddie-t. Minden egyes társaságban magyarázkodnia kell szegénynek és ettől még jobban utálja :)
    Te pl. szereted Freddie-t vagy úgy gondolod, hogy nem lehet nem szeretni? Ez nagy különbség szerintem! Akiket felsoroltál - és még sok más példa van - tényleg kicsit tabuk... de, könyörgök, miért? És mért tabu bárki/bármi?

    VálaszTörlés
  9. Én meg csatlakoznék a fujj-okhoz:
    MONDJA MÁT MEG VALAKI MIT LEHET SZERETNI AZON, HOGY "Pet-ró-le-um lám-paaaaa ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ vagy azon, hogy a nőm elhagyott, mert hiába keféltem (a cipőm...) ezt önfeledtem visitva éneklik (a lányok is)... Mivan? Blődség, gyenge, zenétlen, gagyi mindkettő ÉS MEKKKKKORASLÁGERMÁRÉVTIZEDEKÓTA
    Én ezen okádom el magam. Bocs
    A Többi határeset.
    A Hofi-utálatért csak azért nem vetlek a mókusok elé, mert 1-1 Gallával :-)))
    csókola
    fagyimumus P

    VálaszTörlés
  10. Zsüditkém, sztm a Queen nem teljesen ez a kategória, bár elég kommersz az is ahhoz h mindenki szeresse, de nem készülök ki, ha valaki utálja. De megjegyzem magamnak az tuti :)
    Patt: én is utálooooooom a petróleum lámpát, meg a pocsolyába léptemet is. De nagyon-nagyon!!! Lehet, hogy ki is teszem a listára.
    Galla nagyon durva, de csak azért mert a többi lart pour lart-ost szereted. Azért ez a műfaj nem épp kommersz. De sose fogom neked elfelejteni Gallát!!!

    VálaszTörlés
  11. Na hát én ezzel nagyon is jól tudok azonosulni! Mármint nem az előadókkal, dalokkal, hanem az utálatoddal! :-D
    SP-n és Csengetett Mylordon egyszerűen nem értem mi a vicces??? Eddig én azt hittem, csak nekem ennyire más az ízlésem, huhh, de jó hogy nem vagyok egyedül! :-D

    VálaszTörlés
  12. Tudtam!!!!!!!!!!!!!! :-D
    Nem lehet véletlen, hogy csípem a stílusod meg hogy a skacok is hasonlóan működnek!!!
    Az én toplistám majdhogynem ugyanez, toronymagasan vezet a Beatles, LGT, Illés, és kimondhatatlanul utálom a Pocsolyába léptem c. szörnyűséget és SOHA nem tudtam megérteni, hogy ezen mit bírnak őrjöngeni más lányok. SP-t nem annyira ismerem (ciki?), Nagymenőket sem, Mylordot soha nem néztem (talán azért, mert engem sem érdekelt), Hofi is hidegen hagy. Na egyedül EP és JA, azokkal nincs bajom. Azért olvashatom tovább a blogot? ;-P

    VálaszTörlés
  13. Szilvi, látod mikre nem jó egy blog? :D
    Orsókám, kölcsönös a szimpátia, tuuuudod!! :)) És a JA-EP-szereteted kevés ahhoz h ne bírjam a szőke búrád! ;)

    VálaszTörlés
  14. Azért a SP meg a CSM túlzás volt... Ha kiderül hogy a sört se szereted, rituálisan beveszek egy jó adag altatót! Mondjuk kettőt. :D

    VálaszTörlés

Mit szólsz?