2010. május 7., péntek

Mi lesz, ha nagy lesz? 3. rész.

Volt már ugye szó róla, hogy Botondunkban sok lehetőség rejlik, aztán volt időszak, mikor tengerbiológiát tanult, manapság pedig úgy gondolom zoológus vagy ornitológus lesz a Migyerekünk, bár a halakat sem felejtette el. 
Nem is tudom, hogy, de 1-2 hónapja felfedezte a hálóban lévő könyvesplocon az állatos könyveimet. Annyira rájuk kattant, hogy gyakorlatilag, amikor itthon vagyunk, kizárólag ezeket nézegeti. Ezt a sorozatot szereti a legjobban, a könyv borítóján és hátlapján piciben ott vannak a könyvben szereplő állatok, imád azok között böngészni és körbemutogatni az össze rókát, majd az összes majmot, majd az összes hiénát, stb, keresgél, magyaráz, kérdezget;  a Búvár zsebkönyves madárhatározót is gyakran lapozgatjuk, sok madárnak tudja már külön a nevét, megismeri őket; a Kis állathatározót is lapozgatjuk; ez pedig talán a legnagyobb kedvence, apukám feleségétől kaptuk, naponta egy órát tuti hogy eltöltünk vele; de minden jöhet neki, amiben állatokról van fotó vagy rajz. 

Már nagyon sokat ismer közülük és teljesen új, soha nem látott könyvekben is megtalálja azt, amit kérdezek tőle. Egyszerűen csak ámulunk, hogy miket tud. (pl. meg tudja különböztetni a gyíkot a gőtétől...) 
Ha itthon vagyunk, ez megy egész nap: mutogat, kérdez, hogy mi micsoda, újra és újra megnézi a képeket, lapozgat, rámol, keresgél, nézeget, minden könyvben megvannak a maga kedvencei, azoknál mindig felderül a kis arca, képes huszonötször végignézni ugyanazt a könyvet és ez több hete tart... Tegnap csináltam neki a nappaliban egy nagyfiús könyvespolcot, mert eddig a mi ágyunk tövében húzta meg magát és ott rámolt. Így viszont ma reggel, mikor áthoztam hozzánk összebújni, már hiába csusszant le hálózsákban a könyveiért, sehol nem találta őket...A Gauguin-albummal nem nagyon tudott mit kezdeni, de megszántam és áthoztam neki a Farkasos könyvét. Így indult ugyanis minden napunk az elmúlt kb egy hónapban: farkasokkal és főemlősökkel.  tudásszomja nagyobb az éhségénél, alig bírom elcibálni reggelizni: olvasni akar. Kell ennél jobb gyerek??


2 megjegyzés:

  1. Ugyanez a helyzet nálunk is, pontosan!:) Csak csodálkozom, honnan ismer fel minden állatot teljesen idegen könyvekben, vagy ha vásárolunk a plüssöket is megnevezi, vagy állatkaját terjesztő cég kocsijának oldalán.....Honnan tudják??????
    GOndoltam, ideje összeszámolnunk, hány könyvet vettünk neki, van legalább 60 db keményfedeles, de ezekből sosem elég. Főleg nekem nem, mert ezerszer kell végigbogarszáni, mesélni, mert csak mutogat és kérdez.
    És ez még csak gyenge iram, most kezdenek belehúzni!!!!!!!:-))))))
    Csók, PIroska

    VálaszTörlés
  2. Istenem, mit nem adnék, ha 3 mp-re lefoglalhatnám ilyesmikkel. De nem. Őt nem érdekli se gőte, se hüllő, se nyuszi, se semmi... Csak menni, pakolni, szétszedni, lerántani. A GEKKO teszt szerint "gyermeke nagy valószínűség szerint hiperaktív". Sokszor tényleg ezt gondolom én is. Hihetetlen, hogy mennyire nem köti le semmi ilyesmi a figyelmét, mint mese, könyv és társai.
    Irigykedek kicsit. Milyen is lehet 4 percig ülni , amíg a gyerek elszöszmötöl??? Na, ez nekünk nem adatik meg :(((((

    Jancsi

    VálaszTörlés

Mit szólsz?