2009. június 10., szerda

Stumblin in

Sajnos még mindig divatban van nálunk a mellkasomon alvás. Bobónak megvan az a rossz szokása (egyre ritkábban hálistennek), hogy idő előtt felébred. Ezt úgy értem, hogy az etetés még odébb van, ő viszont nem azért ébred, mert kialudta magát és kész nyugodtan játszva megvárni a következő étkezést. Valamire felébred, de ha kiveszem (többször kipróbáltam), ordít, nem bírok vele. Na, ilyenkor két lehetőség van: 1. ) hagyom az ágyában nyűglődni, pár percenként bemegyek hozzá, odaadom a cumiját, megnyugtatom, kijövök, ordít tovább, visssza, cumi oda, újra ki, stb, míg el nem érjük a kajaidőt. 2. ) kiveszem és anélkül, hogy elkezdenék hozzá csicseregni, gyorsan lefekszünk, így a képen látható módon, összebújúnk, befészkeli a kis fejét a nyakamhoz, szipog néhányat és még visszaszunnyad, de leglábbis megnyugszik. Imádok így lenni vele. Dilemmám természetesen: hiba-e, megszokja-e, elrontom-e, neki is rosszabb lesz-e később, stb, stb. Van elmélet, ami szerint, ami mindkettőnknek jó, hogy lehetne rossz. Van elmélet, ami szerint úristennehogykiveddazágyából! És vagyok én: Bobó egyre hosszabban alszik jól a kiságyában, a babakocsiról ne is beszéljünk, mi ágyunkban soha nem alszik, nem alszik el ölben, nem kell altatni, ringatni, álombasimogatni, stb (remélem ez mind így is marad, hallod Bobó??) ; úgyhogy ennyi bűne/bűnünk hadd legyen.

11 megjegyzés:

  1. Még nagyon vissza fogod sírni ezeket az időket! Én, ha véletlenül - havi egyszer - elalszik a mellkasomban, majdnem sírva fakadok, hogy jajj dejó érzés, és már nem csinálja...

    De azért, hogy egy kis kételyt felébresszek benned: Aliz is iszonyú jó esti elalvó volt... most, hogy jön a foga, szenvedünk... minimum fél óra az esti altatás.

    VálaszTörlés
  2. Jöttem okoskodni! :-DDDD Már többször akartam írni Neked: miért érzed azt "búnnek" hogy az ösztönöd által diktált dolgokat tedd?

    VálaszTörlés
  3. Simi: úgy ismersz, mint aki készpénznek veszi, hogy ami most jó, az már mindig így marad...? :)))
    Áhh, örök éberségben vagyok, hogy ami most jó, az mikor fog (fog, érted :) ) elromolni... mert nyilván el fog...
    Szeder: azért nem bűnnek tartom, az kicsit túlzás. ösztönösen pl naponta betolnék egy tábla epres milkát egy dobozos kólával, de annak sem lenne jó vége :))) Egyébként pedig, én is úgy gondolom (vagy ösztönből úgy csinálom), hogy ki-kiveszem ilyenkor, amit nyilván nem tennék, ha bűnnek gondolnám, csak közben eszembe jut, h basszus nehogy rákapjunk, mert én nem fogok a kétéves gyerekemmel az ölemben főzni pl...meg nem fogom magamra kötözni és úgy járkálni a lakásban, stb... Önző énem is van ám, de a gyereknek sem jó a túl sok bújás sztm, teret és magánéletet akarok neki hagyni, én meg egy töltőállomás akarok lenni, ahova jöhet tankolni. :))

    kézzeld: van könyv!!!!!! teszveszen végre találtam nyossszázé. juhhhú-juhhhúúú!

    VálaszTörlés
  4. Én úgy gondolom, hogy nincs olyan, hogy túl sok bújás, túl sok szeretet, csak látni kell mikor kér belőle(m) és mikor nem.
    Végül Teszvesz?! Azt hittem vmi bajod van vele, h nem vásárolsz ott.
    Én meg legutóbb ötccáé' vettem Kenguru Goldos hálózsákot!

    VálaszTörlés
  5. Édes! Ez nehéz ügy, de úgyis tudod mi a helyes. ;) Mindig változni fog, majd bújósabb lesz, aztán talán nem, aztán majd újra. Nincsenek sztem. ilyen végletek, hogy most aztán mindig így lesz örökre. Most olvastam, hogy 7-11 hónapos koruk körül rájönnek, hogy külön személyek és akkor gyakran tartanak létszám ellenőrzést éjszaka is. Ilyenkor érdemes együtt aludni velük, pár hét és megint más "dilijük" lesz majd :)

    VálaszTörlés
  6. Végre egy értelmes halandzsát kaptam a megjegyzés után: falital :)))))))))))

    VálaszTörlés
  7. Könyv, teszvesz:
    nekem bajom?? :)) imádom!! minden ruháját és játékát ott (és vaterán) vettük/vesszük! se pénzünk mindent újonnan beszerezni, se időm elmenni és különben is szeretem levadászni a jó cuccokat és occcsóér megvenni. Írtam is erről még egyszer régebben a blogban, a legelején.

    VálaszTörlés
  8. Ennyi bűnötök legyen!!! Én is imádtam így pihizni, régebben napi egy alvás ment így, sajnos már nem nagyon, Olivér beszokott az ágyába....

    nagyon irigylem az összebújást :-O
    :-D

    VálaszTörlés
  9. Én is irigyellek, Boti már nem alszik így velem, pedig imádtam! Ha hébe-hóba véletlenül elalszik velünk az ágyban, akkor is fájó szívvel viszem a helyére! Szóval sztem ne bánd, úgyis kinövi, és akkor hiába könyörögsz neki, akkor is egyedül akar aludni! :)

    VálaszTörlés
  10. Hát mindenkinek kell hogy legyen valami!! Sztem nekünk is jár. Én reggel ébredés után szoktam betenni az ágyunkba és egy pár percig ott beszélgetünk! :)

    VálaszTörlés
  11. Most van lehetőség összebújni, pár éve múlva majd nem fér oda :o) Szerintem használd ki ;)

    VálaszTörlés

Mit szólsz?