2009. február 10., kedd

Szimbólumok erdejében

Ismét fordulóponthoz érkeztem. Itt az uccsó hónap.
Tegnap voltam utoljára dolgozni, mától kezdve van az a bizonyos "utolsó időszak". Naptári napokat tekintve harminc napunk van, heteket tekintve öt hetünk. Ne kérdezzétek, ez vajon hogy lehetséges, nem tudom, de mivel valójában a híres kilenc hónapos terhesség is tíz hónap - emiatt kénytelen voltam két hónapig nyolchónapos terhesként tekinteni magamra -, nem is akarom már megérteni. Szóval mától itthon vagyok és nincs más dolgom, mint pihenni, babaruhákat mosni, pihenni, vasalni, pihenni, fészket rakni, ebéddel várni az uramat, kialudni magam fél évre előre, ilyesmi. Érzem, hogy már nyugdíjasabb tempóra kell kapcsolnom, de egyelőre még aggódom, hogy szét fogom unni az agyamat itthon. Persze ez a hét is tök zsúfolt, majdnem mindennap van valami kimozdulós program, de akkor is. Ha felszaporodnak a filmes bejegyzések, azon se csodálkozzatok. Áhh, most jut eszembe, majd írom a blogomat!! Csak sajnos félóránál többet nem tudok egy helyben ülni, ki kell találnom valamit erre.
Az imént kaparintottam meg első időpontomat a ctg vizsgálatra, ami szintén szimbolikusan jelzi, hogy itt az utolsó hónap. A témában felháborítóan műveletlenek kedvéért: magzati szívhangokat fognak grafikonon ábrázolni, ebből következtetve kis csemeténk állapotára.
Továbbá tegnap kezdtem el málnalevélteát inni, ezt is szimbólumnak kell tekintenem.
A manapság oly divatos fogadott szülésznők (mi sem maradhattunk ki ebből a trendből) esküsznek rá. Szülés előtt egy hónappal kell elkezdeni inni. "A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat." Hát, ezt a lehetőséget nem hagyhatom ki. Anyukám megpróbált lebeszélni róla, mondván, hogy nem kell beleavatkozni egyébként teljesen egészséges terhességem menetébe. Én engedtem a csábításnak: ha bármennyivel is könnyíthet majd magunkon ez a kis varázsszer, akkor szeretnék élni vele. És egyébként is hajlok a gyógynövények és a házipatika felé.
A szülésznők második trükkje a gátmasszázsolaj. Ennek használata is mindennapi elfoglaltságot jelent, fürdés után kell lecsapni a kényes területre (aki nem tudja mit jelent ez, hagyja annyiban, nem kell ezt tudni, elképzelni meg pláne nem... ) , a majdani rettegett gátmetszés elkerülhetősége végett. Én mondjuk nem rettegek tőle, de a tudomány mai álláspontja szerint, a régen rutineljárásnak számító műveletet megpróbálják megelőzni, ha lehetséges. Azt mondják, gátmetszés nélkül két-három fájással nő meg a kitolás ideje. Ha a magzat jó állapotban van és az orvos úgy ítéli meg, hogy kibírja, akkor nem vágnak.
A harmadik hókuszópusz a homeopátis golyócskák szedése. Négyet írt fel nekem a szülésznő. Ebből hármat mostantól kell szednem, egyet pedig majd csak a szüléshez kell magammal vinnem. Az egyik a Pulsatilla, közönséges nevén kökörcsin. A másik a Caulophyllum, a boglárka. "A méhnyak izomzatának puhítására, előkészíti a könnyebb vajúdást." A harmadik az Arnica, vagyis árnika: "a vérzékenység csökkentésére; a szülés alatt keletkező szöveti sérülések, haematómák gyorsabb gyógyulása, az ezekből eredő fájdalmak enyhítése érdekében." Heti egyszer öt golyót kell szednem ezekből. A homeopátiát valaki vagy szereti és elfogadja vagy kontár-kellékeknek tekinti őket és élete végéig gyűlölni fogja őket. Nekem van némi pozitív tapasztalatom róla (Porallergiám kezelte egy orosz csodaorvos ilyen golyókkal, alkalmanként nyolcezerért.), és az Oscillococcinum-ra is esküszöm, így örömmel állok elébe a golyócskák bekapkodásnak. Egy bajom van ezekkel a szerekkel: előtte egy óráig nem lehet enni-inni, utána fél óráig; nem lehet elektromos készülék közelében tartani, stb. Kicsikét kényesek tehát, de ezen tulajdonságuknak köszönhetően is fokozódik a misztikusságuk, ami igen jól hat az érzékeny pszichére, amely erejében szintén hiszek.
Nos tehát: itthon vagyok, teázgatok, homeózom, masszírozgatok, várakozom és készülődöm. Ez van most.

2 megjegyzés:

  1. Szia Virág!

    Én blogról blogra ugrálva jutottam el Hozzád és hogy ne legyek zugolvasó, itt hagyom kezem nyomát. :-)
    Nekem egy 3,5 hónapos lánykám van és én is a terhesség végén kezdtem el blogolni. Lányzómnak már külön blogja van, nehogy összevesszünk. :-D Vigyázz, függővé tesz. :-)
    Az én szülésem csodaszámba megy, olyan gyors volt. Én is mindent bevetettem az utolsó hónapban. Hogy a bogyóknak köszönhető-e vagy másnak, nem tudom, de én most már esküszöm rájuk és minden pocakos ismerősnek ajánlgatom. Én a gátmetszést is elkerültem, úgyhogy masszírozgass csak, akármennyire kellemetlen is.
    Kitartás a hátralévő hetekhez! Járok erre majd rendszeresen!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon örülök Neked, megnézem majd a Ti blogjaitokat is ;)
    Gyere bátran rendszeresen! :)

    VálaszTörlés

Mit szólsz?